Zsír, vagy inkább olaj? Melyiket használjátok szívesebben?
általában olajat használok, kivéve ha olyat csinálok, amihez kimondottan zsír kell - pl pozsonyi kifli vagy libazsírban sült máj
nem kimondottan egészségügyi okokból, inkább megszokásból használom az olajat, és mert kevésbé erős a szaga sütés-főzés közben
Én 3 éve teljesen lemondtam a zsirrol.
Söt olajat is inkàbb oliva olajat hasznàlok.
Általában olajat használok itthon -azon belül is többfélét- napraforgó, kukorica, repce, az étel ízkaraktere szerint. De vannak olyan ételek, amit csak zsírral lehet elkészíteni!
(Most készült el a malacsült)
-vendéglős-
A zsír eltömíti az érfalakat.
Olajat egészségesebb használni, zsírt csak nagyon nagyon ritkán, ha az adott étel olajjal semmiképpen sem készíthető el.
Mi is így csináljuk. Persze az olívaolaj lenne a legjobb, de az drága és nekem pl. nem is ízlik :(
Én használom a zsírt is, az olajat is, sőt az olivaolajat is szeretem! Vannak olyan ételek, amit csak zsírral szeretünk, pl. pörkölt, lecsó, paprikás krumpli. Legjobb ezekhez a szalonnazsír. És régen is ezzel főztek, csak ezzel, mégis egészségesek voltak és hosszú ideig éltek nagyanyáink.
Az olivaolajat húsok bepácolásához, illetve salátákhoz használom.
Szerintem kis mértékben egészséges a zsír, hisz ez is tartalmaz létfontosságú állati zsírokat, amikre szükségünk van, és mással nem lehet pótolni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!