Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért lesz minden főzeléknek...

Miért lesz minden főzeléknek "teteje"?

Figyelt kérdés
Meg van főzve a főzelék, és ahogy hűl ki, a teteje olyan, mintha megszáradna, ahogy hűl. Ha belekeveredik a főzelékbe, az egész trutyis lesz. Másnak is ilyen szokott lenni? Mit ront el édesanyám? Mit kellene máshogy csinálni, hogy ne ilyen legyen? Már a gulyáslevesnél is megfigyeltem, annak is ilyen lesz a teteje. Volt egy szakács barátom, ő azt mondta, ő még ilyet nem látott. :S
2011. jan. 15. 16:15
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Jó kérdés! Az enyém is ilyen nincs egyedül az anyukád! Már én is gondolkoztam rajt hogy lehetne kivédeni. Kevergetni ha levettem a gázról vagy alufólia? A pudingból indulok ki.
2011. jan. 15. 16:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

Főzelékeknél teljesen természetes az un. bebőrösödés.A kocsonyás állag miatt van, amit - szerintem - a rántás vagy a habarás idéz elő, amit tesz anyukád a főzelékbe.

A gulyáslevesnél és egyéb olyan leveseknél, ahol pirospaprikát is használ az ember, ún. színe van a levesnek, ami megint tök természetes dolog.

Hogy a barátod szakács létére nem látott ilyet, az elég gáz, én évek óta főzök, élelmiszerkémiát is tanultam, szóval nem a semmiből vettem elő a tapasztalataimat.

2011. jan. 15. 16:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
Egyébként nem kell keveegetni, totál felesleges, így kell hagyni kihűlni és mielőtt felmelegíted evés előtt, akkor levenni róla.
2011. jan. 15. 16:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
Nem képződik bőrösödés, ha mikor kész az étel, fedőt teszel rá. A fedőt egészen a fogyasztásig rajta kell hagyni.
2011. jan. 15. 18:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
Pedig mindig fedő van rajta. :S
2011. jan. 15. 19:27
 6/6 anonim ***** válasza:

ez teljesen természetes! nyilván minden ételben van némi zsiradék, amely könnyebb, mint a többi hozzávaló. így a felszínen megdermed, de kevergetéssel és újramelegítéssel

újra homogén lesz a leves vagy főzelék.

anyukád nem csinál semmit sem rosszul, mindenkinél így van.

csak Te pont akkor látod, amikor ez a fizikai folyamat létrejön:))

2011. jan. 15. 20:01
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!