Miért lesz minden főzeléknek "teteje"?
Főzelékeknél teljesen természetes az un. bebőrösödés.A kocsonyás állag miatt van, amit - szerintem - a rántás vagy a habarás idéz elő, amit tesz anyukád a főzelékbe.
A gulyáslevesnél és egyéb olyan leveseknél, ahol pirospaprikát is használ az ember, ún. színe van a levesnek, ami megint tök természetes dolog.
Hogy a barátod szakács létére nem látott ilyet, az elég gáz, én évek óta főzök, élelmiszerkémiát is tanultam, szóval nem a semmiből vettem elő a tapasztalataimat.
ez teljesen természetes! nyilván minden ételben van némi zsiradék, amely könnyebb, mint a többi hozzávaló. így a felszínen megdermed, de kevergetéssel és újramelegítéssel
újra homogén lesz a leves vagy főzelék.
anyukád nem csinál semmit sem rosszul, mindenkinél így van.
csak Te pont akkor látod, amikor ez a fizikai folyamat létrejön:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!