Hol kapok tortára marcipán bevonót?
Marcippán bevonó nincs. Marcipánt kell kinyujtani és rátenni a tortára.
A kész marcipán a nagyobb üzletekben van,de nagyon drága.
Vegyél fehérmandulát. Daráld meg ugyanolyan mennyiségű cukorral nagyon finomra (kávédarálóban pl.). Majd tegyél hozzá annyi tojásfehérjét,amennyivel össze tudod gyúrni. (lehet,hogy még egy tojásfehérje sem kell).Ha véletlen nagyon lágy,akkor tegyél hozzá még porcukrot.
Színezheted ételfestékkel, stb. Vagy két folpack,vagy két sütőpapír között tudod kinyujtani a kívánt vastagságúra.
A maradékot folpackban a hütőben hónapokig tárolhatod.
Hónapokig??? Tudod, ki enné a nyers tojásfehérjét hónapokig...
A marcipán mandula és cukor keveréke, semmi más.
Otthon nekiállni sokkal többe kerül (főleg ha nem sikerül), mint készen megvenni.
(Egy cukrász)
Késes robotgéppel megdarálsz 200 gr szeletelt vagy darabolt hámozott mandulát, ugyanannyi cukorral, ha már teljesen por alakú, pár csepp vízzel gyúrhatóvá kevered a géppel. Inkább kicsit lágyabb legyen, de ne folyós!
Folpack-ba téve tedd a hűtőbe 1 éjszakára, másnap már nyújthatod is, két folpack közé téve. Mélyhűtőben is eltartható, ha megmarad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!