Miből lehet tortára kemény habot készíteni ami nem folyik le? Hogy csináljátok? És mivel lehet még díszíteni, ami nem marcipán?
lehet tejszínhabot vagy tojáshabot csinálni.
a tejszínhabot zselatinnal verd fel,akkor megáll sokáig.
a tojáshabot rá kell sütni, vagy egy rápörkölni
Szia!
Én vajas krémet szoktam rá tenni hab helyett, habnyomóval. De díszítettem már meggybefőttel Smarties-zal, zizivel is. Főleg a gyerekeim szülinapjára szoktam ilyenekkel díszíteni. De volt, hogy csíkosan csorgattam rá a csokit: egy csík étcsoki, és egy csík fehér csoki. Tök jól nézett ki! És finom is volt! :D
Szia!
Én tejszínhab port használok,az 5- kerest ajánlom!
Tej+por+habverő!Kenheted a tortára!
Abba nem akarok belegondolni miből van!
Na már belegondoltam!:D
Szia!
Én a hullala+mascarpone keveréket ajánlom. Mivel fehér, akár színezhető is (kakóporral, szörppel, színezékkel), és az állaga miatt csodás dolgokat készíthetsz belőle habzsákkal.
Díszítést megoldhatod a habzsákmintákkal, vagy villával csíkozva, esetleg előre gyártott csokoládé- vagy cukordíszekkel.
Ha van maradék cukorkád (smartise, zizi, francia drazsé) azok is jöhetnek. Vgay a csokiforgácsok.
Ha van időd, kedved és maradék csokid, akkor egy kis olajjal olvaszd meg, és önts belőle mintákat. Ha megköt, díszíthetsz is velük.
Ja, és még valami, ha fenn van a hab a tortán, akkor habzsákkal 1-1,5 vm-lént húzhatsz bele csíkokat lekvárral, majd ezekre merőleges fogpiszkálóval húzzál csíkokat úgy, hogy egy kicsit elmosódjon a lekvárcsík Egyszer oda, utána vissza. Egyszerű, de mutatós lesz tőle a torta. Próbálok keresni linket is, hogy értsd, mire gondolok.
a link:
[link] (mondjuk ez eszterházinak látszik, és a csíkok olvasztott csokiból vannak)
Üdv!
ui.: ezt ajánlom a díszítésekhez
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!