Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miből lehet tortára kemény...

Miből lehet tortára kemény habot készíteni ami nem folyik le? Hogy csináljátok? És mivel lehet még díszíteni, ami nem marcipán?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 19. 13:03
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

lehet tejszínhabot vagy tojáshabot csinálni.

a tejszínhabot zselatinnal verd fel,akkor megáll sokáig.

a tojáshabot rá kell sütni, vagy egy rápörkölni

2011. ápr. 19. 13:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én vajas krémet szoktam rá tenni hab helyett, habnyomóval. De díszítettem már meggybefőttel Smarties-zal, zizivel is. Főleg a gyerekeim szülinapjára szoktam ilyenekkel díszíteni. De volt, hogy csíkosan csorgattam rá a csokit: egy csík étcsoki, és egy csík fehér csoki. Tök jól nézett ki! És finom is volt! :D

2011. ápr. 19. 13:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
és csoki krémes tortánál a vajas krém helyett tudnátok mást ajánlani?
2011. ápr. 19. 13:18
 4/7 anonim ***** válasza:
64%
Hulala növényi tejszín kemény habbá verve 1 cs. habfixálóval. Nem folyik le, garantáltan kemény lesz.
2011. ápr. 19. 13:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
71%

Szia!

Én tejszínhab port használok,az 5- kerest ajánlom!

Tej+por+habverő!Kenheted a tortára!

Abba nem akarok belegondolni miből van!

Na már belegondoltam!:D

2011. ápr. 19. 13:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
64%
Ajánlották már a Hulala hab-alapot, az valóban jó! Teljesen olyan, mint a tejszín, de tényleg nem esik össze, nem folyik le!
2011. ápr. 19. 13:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Szia!


Én a hullala+mascarpone keveréket ajánlom. Mivel fehér, akár színezhető is (kakóporral, szörppel, színezékkel), és az állaga miatt csodás dolgokat készíthetsz belőle habzsákkal.

Díszítést megoldhatod a habzsákmintákkal, vagy villával csíkozva, esetleg előre gyártott csokoládé- vagy cukordíszekkel.

Ha van maradék cukorkád (smartise, zizi, francia drazsé) azok is jöhetnek. Vgay a csokiforgácsok.

Ha van időd, kedved és maradék csokid, akkor egy kis olajjal olvaszd meg, és önts belőle mintákat. Ha megköt, díszíthetsz is velük.

Ja, és még valami, ha fenn van a hab a tortán, akkor habzsákkal 1-1,5 vm-lént húzhatsz bele csíkokat lekvárral, majd ezekre merőleges fogpiszkálóval húzzál csíkokat úgy, hogy egy kicsit elmosódjon a lekvárcsík Egyszer oda, utána vissza. Egyszerű, de mutatós lesz tőle a torta. Próbálok keresni linket is, hogy értsd, mire gondolok.


a link:

[link] (mondjuk ez eszterházinak látszik, és a csíkok olvasztott csokiból vannak)


Üdv!


ui.: ezt ajánlom a díszítésekhez

[link]

2011. ápr. 19. 13:56
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!