Mondana valaki olyan kakaós krémet, ami jó tortába és díszíteni is lehet vele?
5 tojás,
30 dkg cukor,
30 dkg vaj,
3 vaníliás cukor,
30 gr étkezési keményítő,
5 dkg kakaó.
A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral kikeverni, hozzátenni a keményítőt, és vízgőz felett állandó kavarás mellett besűríteni.
A vajat kihabosítani, majd kanalanként hozzákeverni a kihűlt tojásos krémet, és az egészet jól kikeverni.
Belülre és torta tetejére is jó.
250 g-os mascarpone
fél vagy egész doboz hulala felverve
A krémsajtba forgatod bele a felvert tejszínhabot. Elég a fele, de felveszi az egészet is. Aztán teszel bele kakaóport. (vagy előbb kikevered a krémsajtot a akakaóporral, és aztán veteted fel vele a habot.)
3 dl tejből főzöl pudingot, majd megvárod míg teljesen kihül. Közben 1 kocka margarint jól kikveresz 10-15 dkg cukorral, esetleg vaniliával (aromával). Ha a puding kihült, a kettő masszát összekevered. Tölteni, és díszíteni is jó (habzsákkal).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!