Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sütőpor mánia! Miért tesznek...

Sütőpor mánia! Miért tesznek az emberek a legtöbb sütibe, tortába, tésztába?

Figyelt kérdés

Mi otthon a piskótát, a hókiflit, a méteres sütit stb. kipróbáltuk sütőpor nélkül és feljöttek nem volt semmi bajuk.

Viszont a sütőpor megüli a gyomrom, érezni a mellékízét (kicsit kesernyés) és morzsókássá teszi a tésztákat és felfújja...

Mire fel ez a sütőpor őrület??


2011. aug. 14. 17:27
 1/7 anonim ***** válasza:
78%
Ha nem teszel sokat, nincs keserű íze. És jobban feljön tőle a tészta (valamelyik ismeretterjesztő csatornán össze is hasonlították, és valóban feljön sütőpor nélkül is, de közel sem annyira, mintha tettél volna bele), én ezért használom.
2011. aug. 14. 17:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nincs mellékíze, ha normálisan elkevered a lisztben. Sokkal nagyobb lesz tőle a süti, tapasztalat. Nem teszi rosszá a tésztát.
2011. aug. 14. 17:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
83%

ez nem őrület, ez egy sütési kellék. 50 éve a nagymamám is használta,az anyukám, és az összes nőrokonom ezidő alatt. igen régóta az emberek milliói használják minden ártalom nélkül.

ha Te úgy döntesz, hogy kihagyod, a Te dolgod.semmi sem kötelező, bár a végeredmény jócskán eltérő lehet.

2011. aug. 14. 17:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
Nekem megüli a gyomrom és nagyon rossz íze lesz a sütőporos dolgoknak. Próbáljátok ki a piskótát, vagy más tortatésztát sütőpor nélkül pontosan kimérve recept szerint, meglátjátok mekkora külömbség... szaga állaga íze.
2011. okt. 14. 15:54
 5/7 A kérdező kommentje:

"A sütőpor nem megfelelő helyettesítője a felvert tojáshabnak, térfogatnövelés közben ugyanis megzavarja a sütemények optimális sütési idejét és mértékét, folyadékot von el, szárít és hajlamos morzsálódó, porladó tésztákat kreálni, nem beszélve arról az enyhe utóízről, amit sokan éreznek sütőporos ételek fogyasztása után."


www.origo.hu/tafelspicc/technologia/20130318-a-schertorta-legregebbi-receptjei-es-tokeletes-mai-valtozata.html


-már azt hittük hogy csak mi érezzük, de talán a nagy édesség-mánia az emberekben -azaz mindegy mit csak édes legyen!- elnyomja azt a jelentős különbséget amit a sütőpormentes főzés jelent!

2013. márc. 19. 17:58
 6/7 A kérdező kommentje:

A sütőpor nem megfelelő helyettesítője a felvert tojáshabnak, térfogatnövelés közben ugyanis megzavarja a sütemények optimális sütési idejét és mértékét, folyadékot von el, szárít és hajlamos morzsálódó, porladó tésztákat kreálni, nem beszélve arról az enyhe utóízről, amit sokan éreznek sütőporos ételek fogyasztása után


www.origo.hu/tafelspicc/technologia/20130318-a-schertorta-legregebbi-receptjei-es-tokeletes-mai-valtozata.html

2013. márc. 19. 18:02
 7/7 anonim válasza:

Feljöttek,mivel biztos jól fel volt verve a tojáshab vagy az egész tojások,más tèszták esetén.A piskótánal,ami ugye 5-6 tojásból kèszűl,a tészta nagyon szépen megnő sütőpor nélkül is,a jól felvert tojások miadt,ès a tojások mennyisége miadt is.

Ha nem akarod èrezni a sütőpor ízét,futtasd fel egy kanálban egy kis vörösborral vagy citromlèvel.

2018. ápr. 4. 17:17
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!