Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell olyan egybefüggő...

Hogyan kell olyan egybefüggő marcipán takarót készíteni tortára, hogy úgy nézzen ki, mintha teljesen egyben lenne?

Figyelt kérdés
maga a marcipán massza receptje is érdekelne, az az nem vásárolható tömbből van...
2010. márc. 31. 17:51
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Egyenlő mennyiségű fehérmandulát és cukrot darálj liszfinomságúra.Gyúrj hozzá tojásfehérjét ( eleinte keveset,hogy ne legyen nagyon puha),amig össze nem áll(mint egy tészta).Ha véletlen sok tojásfehérjét tettél hozzá,akkor még porcukrot gyúrj bele.Ételfestékkel színezheted.

Két folpack között tudod kinyújtani.Így rátudod tenni a torta tetejére.

Egy tortához,kb 10-20 dk mandula és cukor kell.

A maradékot folpackba csomagolva sokáig tarthatod a hűtőben.

2010. márc. 31. 18:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:

szuper :-) köszönöm szépen :-)

aranyos vagy!!!

2010. márc. 31. 18:51
 3/5 anonim ***** válasza:
74%
Azért azt ne felejtsük el hogy forróvízbe kel tenni a mandulabelet hogy a héja lehúzható legyen.
2010. márc. 31. 18:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:

oki oki :-)

köszi :-)

2010. márc. 31. 19:05
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Az első vagyok.Én eleve fehér mandulát szoktam venni,mert a héj leszedése elég macerás.Tökéletesen megfelel a szeletekre,vagy csíkokra vágott mandula is,és azt könnyebb is megőrölni.

Egyébként szívesen küldtem a leírést.Sok sikert hozzá.

2010. márc. 31. 21:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!