Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ételt utólag ízesíteni?

Ételt utólag ízesíteni?

Figyelt kérdés
Tegnap csináltam csirkemellet, ilyen tejfölös alapú szószban serpenyőben, zöldfűszerekkel, mustárral ízesítve. Nem lett rossz, de kicsit ízetlen, lehetne fűszeresebb. Lehet még így 1 nap után "belenyúlni"? Forraljam újra?
2011. jan. 11. 16:04
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem tudom, mennyit csináltál, de nem fontos az egészet újra főzni. Szerintem ha melegíted, akkor elég utánízesíteni evés előtt, és valószínűleg elég lesz egy ki só, vagy ételízesítő, mert az a többi ízt is kiemeli.

De természetesen bármit rakhatsz még bele. Hidegen ne ízesítsd után, mert nem úgy adja ki az ízeket, nehezen oldódnak az ízanyagok is, nehéz jól belőni.

2011. jan. 11. 16:09
 2/4 anonim ***** válasza:
Miért ne?
2011. jan. 11. 16:45
 3/4 anonim ***** válasza:

ne forrald újra, hanem kend be egy kis kecsappal, még valami fűszerrel pl oregano, és hagymakarikákkal rétegezve tedd egy kisebb zsíradékos tepsibe.egy icipici víz mehet alá, aztán szorosan lefóliázva kb 20 perc a sütőben.

finom szaftos, ízletes lesz.

2011. jan. 11. 18:06
 4/4 A kérdező kommentje:
na jó, de én nem új kaját akarok belőle csinálni, hanem ugyanezt egy kicsit intenzívebb ízzel, a ketchup meg a hagyma nem illik bele. azrét köszi
2011. jan. 11. 18:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.