Utólag hogy tudnám ízesíteni babámnak a cukkínit?
Megfőztem, leturmixoltam több adagot és le is fagyasztottam.
De egy adagot meghagytam a mai ebédjéhez, tettem hozzá krumplit és csirkemellet, de annyira ízetlen volt, hogy szegény kislányom fintorogva ette. Mit csináljak vele, hogy legyen egy kis jó íze?
Én is almát tettem hozzá anno, vagy egy főtt fokhagymát kb. 7-8 hónapos korától. Azt mai napig imádja, a spenótot is csak durván fokhagymásan hajlandó megenni.
Vagy zöldfűszerekkel is feldobhatod (pont ma főztem cukkínis tésztát oreganóval, bazsalikommal). Jut eszembe: a paradicsompüré nálunk tuti befutó volt - most is imádja. Azt meg már egész korán lehet adni, én bio p.pürét vettem a mülerben vagy bébiételben is van.
De nem tudom, mennyi idős a kicsid?
Köszönöm, igazán jó ötleteket adtok!
7 hónapos a kislányom. A paradicsommal az a baj, hogy refluxos és attól nagyon sok a gyomorsava, ami visszajön és nagyon kínozza szegénykémet. De a gyümölcs, zöldfűszerek és a fokhagyma nagyon jó ötlet. A krumplit fogom ezekkel megfőzni és úgy keverem össze.
Mindenki zöld kezecskét kapott!
Még egyszer köszönöm!
Kapor!!! Az kell a tökhöz, cukkinihez, anélkül semmi íze!
Cukkinit 2féle módon szoktam adni: cukkini+krumpli+hús+kapor (+olaj természetesen)
cukkini+répa+borsó+krumpli+petrezselyem - ebbe rakhatsz később egy kevés hagymát is, akár úgy, hogy belefőzöl egy icipici fejet, és utána kiveszed, vagy úgy, hogy kevéske összevágott hagymát pirítasz olajon, és arra megy a répa+a többi. Utóbbiba is húst vagy reszelt sajtot (8-9 hónapos kortól) rakok.
Ha eszik majd már kenyeret vagy kiflit, akkor azt is csipkedhetsz közé, kicsit megázik benne, az enyém nagyon szereti :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!