Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tojásrántottát mivel tudnám...

Tojásrántottát mivel tudnám ízesíteni?

Figyelt kérdés

Anya kb 7-4ig dolgozik, így altalába csak 6 körül van ebéd..

Eddig a nyáron szinte minden nap csináltam magamnak tojásrántottát, így kicsit ráuntam :DD

Szoktam bele tenni szalonnát, hagymát, vagy hétvégi maradék grillkolbászt beleszeletelve..

Mivel tudom még esetleg tartalmasabbá tenni?

Vagy milyen nekem való ételeket tudtok még, amit én is el tudok készíteni, és felismerem a hozzávalókat? :DD

14/f

2011. aug. 10. 13:02
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
hagymát,gombát,láttam olyat ius h valaki fött kumpikockát sütött bele,végülis bármit majdnem amit szeretsz,sonkás szalámi,rá reszelt sajt,amúgy meg a végén mindenképp só bors pirospaprika,nagyon jó izt ad neki.
2011. aug. 10. 13:09
 2/17 anonim válasza:
100%
Konzerv lecs, vagy házilecsó is jó ízesítésére, vagy akár ketchup is.
2011. aug. 10. 13:10
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

paprikát vagy bármilyen zöldéget,sonkát,sajtot,gombát...

csinálhatsz tükörtojást is,nagyon egyszerű az is,és mégsem rántotta:)

esetleg bundás kenyér?!mondjuk az inkább reggeli,de csak felvered a tojást én szoktam egy kis tejet belerakni,megsózod,belemártod a kenyeret,és mehet a forró olajba:)

sajtos tejfölös tésztát is csinálhatsz,csak a tésztát kell kifőznöd hozzá,aztán rakhatod rá a sajtot és a tejfölt,és még sonkát is.

másik ötletem a mirelit kaja.szólj anyukádnak h vegyen neked ilyen fagyasztott húst amit szeretsz,hozzá sültkrumplit,és azt is csak olajban kell kisütni:)

hirtelen ennyi jutott eszembe!

hajrá hajrá:)

2011. aug. 10. 13:11
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
én szoktam bele hagymát, reszelt sajtot, meg kis kockára vágott paradicsomot tenni, ha van, sonkát is, só, bors és így nagyon finom :)
2011. aug. 10. 13:16
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Fokhagymát is tehetsz bele!
2011. aug. 10. 13:16
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Én szoktam bele tenni paradicsomot,paprikát, sajtot reszelek bele.

Tojástekercset is csinálhatsz:)

2011. aug. 10. 13:17
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Ma én is azt csináltam. Alatta pirítottam hagymát, meg bacont, rá a tojást, és utána megszórtam zöld fűszerrel. De van, hogy virslit, sajtot is teszek bele.
2011. aug. 10. 13:18
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Bundás kenyér, van olyan hogy paraszt reggeli (ez egy zöldség mix valamennyit kiveszel belőle és ráütsz 2 tojást), Ham 'n' eggs (kötözött sonkát auchanban lehet venni,) abból 1-2 szeletet megsütsz, amikor szépen felkunkorodik "U" alakúra a sonka akkor beleütsz egy darab tojást, fedőt teszel rá és hagyod hogy takarékon "süljön" (ezt inkább a forró gőz süti meg) vagy locsolgatod mondjuk a zsírjával. Párom ezt imádja! Én magamnak beleütöm a tojást egy villával elfordítom oldalra, hogy valamennyi kifolyik belőle és locsolgatom.
2011. aug. 10. 13:24
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Tészták: mákos, diós, sajtos-tejfölös, milánói szószos, sonkás...

Egyszerű guba:

Hozzávalók: 5 kifli, fél liter tej, mák, cukor.

- a tejet felmelegíted, beleteszed a karikára vágott kiflit, és addig lefedve hagyod, míg magába nem szívja az összes tejet.

Porcukros darált mákkal, v darált dióval tálalod.

Tojásleves, hagymaleves.

Paprikás krumpli, sült husi sült krumplival.

Lecsó, tojásos lecsó kenyérrel.

Bundás kenyér, melegszendvics, pizza.

De egy jó szakácskönyvből bmit meg tudsz csinálni, és ha én a helyedben lennék, nagyobb adagot főznék, így anyumnak sem kéne este a konyhában ácsorogni. :)

2011. aug. 10. 13:27
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Szia, én 15 éves vagyok, és tegnap elfogyott az ebéd, rajtam kívül pedig nincs itthon senki, úgyhogy kénytelen voltam magamnak csinálni kaját. Nem tudom, hogy jutott eszembe, de csináltam rizst, amibe apróra vágott főtt tojást és tonhalkonzervet raktam, nagyon finom, most csináltam másodszorra. Így csináltam:

kb. egy bögrényi rizst megmostam, majd olajon egy kicsit megforgattam, utána pedig felöntöttem 2 bögre vízzel. Raktam bele oregánót, ezt nem muszáj, ha te nem szereted. :) Kb. 20 percet vártam, néha megkóstoltam, amikor már puha volt, akkor lekapcsoltam a lángot. Utána hagytam, hogy a fedő alatt még egy kicsit álljon. A 2 tojást a rizzsel párhuzamosan főztem, egyszerre kapcsoltam le alattuk a lángot. Megpucoltam a tojásokat, és kicsi darabokra vágtam, aztán ráöntöttem a rizsre, majd egy egész halkonzervet is ráöntöttem, aztán összekevertem. Szerintem tök fini lett, most fogom megenni. Könnyű elkészíteni, és nem is sok idő. Hozzá csemegeuborkát eszem. :D

Ja, és ha rántottát szeretnél mindenképpen enni, én szoktam belekockázni virslit, bacont, vagy valamilyen sonkát. Ezeket a tojás előtt pirítom meg olajon, és utána öntöm rá a tojást. A tetejére pedig néha szoktam pirospaprika port szórni, és paradicsomot szoktam enni hozzá, ha van itthon. :) 15/L

2011. aug. 10. 13:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!