Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a Te specialitásod?

Mi a Te specialitásod?

Figyelt kérdés
Párom nagyon jól főz, és sok "különleges" ételt készít, amiket csak ő csinál. Nekem viszont nem sok ilyen van, csak a töltött káposzta. Vagyis nemis igazán különleges, hanem olyanok, amiket nem mindennap készít az ember, és nagyon finom. Pl.karácsonyi halászlé, vadas, tatár bifsztek, szalontüdő...stb. Valami egyéni, különleges és finom recept kellene, ami "csak az enyém":). Fontos, hogy hús legyen benne.
2011. jan. 11. 11:44
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm az ötleteket, már van egy-két tippem ezek közül, amit el fogok készíteni. Azért még írhattok!
2011. jan. 12. 10:46
 12/12 anonim ***** válasza:
Én írtam a sertés-sült vadasan, most még leírom a "Ponty csőben sütve": kb. 1,5-2 cm vastagra szeled a halat, sózod, borsozod. A zománcos tepsit vastagon kikened vajjal és tejföllel, élére rakva beleteszed a halszeleteket, és körberakod vastagra vágott hasáb-burgonyával. A két ellentétes sarkába 1-1 szem csípős pirospaprikát teszel. Jó vastagon az egészet beborítod ismét vajjal és a tetejét ismét tejföllel borítod. Meglocsolod egy citrom levével, majd az egészet - én teaszűrővel csináltam - megszórod zsemlemorzsával. Kevés vizet öntesz rá, alufóliával beborítod, forró sütőbe rakod, de közepes lángon sütöd. Amikor a hal és a krumpli megpuhult, a fóliát leveszed és hagyod, hogy az egész megpiruljon. Kb. másfél-két óra alatt sül meg.
2011. jan. 12. 14:51
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!