Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a Te specialitásod?

Mi a Te specialitásod?

Figyelt kérdés
Párom nagyon jól főz, és sok "különleges" ételt készít, amiket csak ő csinál. Nekem viszont nem sok ilyen van, csak a töltött káposzta. Vagyis nemis igazán különleges, hanem olyanok, amiket nem mindennap készít az ember, és nagyon finom. Pl.karácsonyi halászlé, vadas, tatár bifsztek, szalontüdő...stb. Valami egyéni, különleges és finom recept kellene, ami "csak az enyém":). Fontos, hogy hús legyen benne.
2011. jan. 11. 11:44
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Sült csirke comb, vagy mell, ananászszósszal,vagy bírsalmaszósszal, és krumplipürével.
2011. jan. 11. 12:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
hortobágyi húsos palacsinta
2011. jan. 11. 12:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
89%
Sertés-sült vadasan: Kb. másfél-két cm vastagra szeld fel a sertés-combot (jó hozzá a tarja is) sózd, borsozd. Pucolj meg kétszer annyi vöröshagymát, mintha egyébként pörköltnek tennéd fel, ne apróra, hanem szálára vágd + egy egész fej fokhagymát is. Bő zsírban (olajban) dinszteld meg, hozzá babérlevél és szemesbors. Forgasd át benne a hús-szeleteket. Legelső alkalommal kb. 2 deci fehérbort önts rá, és fedő alatt kezdd el puhítani, a továbbiakban már mehet alá a víz. Mindezt teflonban, mert a hagymából sűrű szaft lesz és szeret leragadni. Ha a hús megpuhult, süsd zsírjára, várd meg míg szép pirosra sül. Teljesen natúr (sózott) törtkrumplit készíts köretnek, a hús szaftját szeditek rá. Jó étvágyat.
2011. jan. 11. 12:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Én nem szeretek főzni,de a rakott bab az nagyon könnyű,hamar kész van,és isteni finom..(pedig a babért sem vagyok oda)
2011. jan. 11. 13:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

A mindmegette.hu-n javaslom, nézz körül! Innen vettem 2 pulyka/csirkelmellből készíthető ételt (nevét megváltoztattam), ami könnyen és gyorsan elkészíthető, bár különlegesnek tűnik:


Római pulykatál

A római tálamat én be sem áztatom, mert mélyhűtött zöldségek miatt tapasztalataim szerint akkor áll benne a lé, a használati útmutató szerint 10-30 percre be kell, tehát először szükség szerint hideg vízbe áztatni. Rétegezve a következők kerülnek bele: 1 réteg kiklopfolt, sózott, paprikás lisztbe forgatott mell, majd a 2. rétegnek zöldségek (bármi összekeverve, nekem ált. szeletekre vágott paprika, ehhez gomba, felszeletelt paradicsom és hagyma, de ha ezek nincsenek, akár pl. mexikói köret is jó), 3. rétegnek 3 dl tejfel+1 dl olaj+kis fokhagyma+só+bors). A rétegezés folytatódik a mennyiségtől függően, felül a tejfeles réteg. 200 fokon 40-60 percig.


Másik: Csirkemell kalappal - ezt a mindmegette-n megtalálod, most nincs időm leírni. Nagyon egyszerű, csak 2 doboz natur vajkrém, snidling kell hozzá, ami "csodát" csinál. :)

2011. jan. 11. 13:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Én a csilis hotdog guruja vok. De csak azért mert nagyon szeretem :D
2011. jan. 11. 14:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
szia, én nagyon finom palacsintát, csokis muffint és dobos-tortát tudok készíteni :)
2011. jan. 11. 14:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
79%

sok receptet alakítottam a saját illetve a család ízlésére és sokat meg is osztottam már másokkal.

a minap a tavaszi tojástekercsemet készítette el itt valaki,mutatós és finom volt a svédasztalos menüben.

azért neveztem el tavaszinak, mert a húsvéti locsolókat szoktam kínálni vele:)) jobban fogy , mint a sütik.

2011. jan. 11. 16:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
cukkini-muffinban verhetetlen vagyok, a brokkolikrémlevesem is egyedi (mondjuk főleg a tálalásnál hozzáadott plusszok miatt) meg a kukoricadarás császármorzsám is dicsérték
2011. jan. 11. 16:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
72%
az én krumplis-baconos muffinom sem kutya :)))
2011. jan. 11. 17:01
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!