Mi a Te specialitásod?
A mindmegette.hu-n javaslom, nézz körül! Innen vettem 2 pulyka/csirkelmellből készíthető ételt (nevét megváltoztattam), ami könnyen és gyorsan elkészíthető, bár különlegesnek tűnik:
Római pulykatál
A római tálamat én be sem áztatom, mert mélyhűtött zöldségek miatt tapasztalataim szerint akkor áll benne a lé, a használati útmutató szerint 10-30 percre be kell, tehát először szükség szerint hideg vízbe áztatni. Rétegezve a következők kerülnek bele: 1 réteg kiklopfolt, sózott, paprikás lisztbe forgatott mell, majd a 2. rétegnek zöldségek (bármi összekeverve, nekem ált. szeletekre vágott paprika, ehhez gomba, felszeletelt paradicsom és hagyma, de ha ezek nincsenek, akár pl. mexikói köret is jó), 3. rétegnek 3 dl tejfel+1 dl olaj+kis fokhagyma+só+bors). A rétegezés folytatódik a mennyiségtől függően, felül a tejfeles réteg. 200 fokon 40-60 percig.
Másik: Csirkemell kalappal - ezt a mindmegette-n megtalálod, most nincs időm leírni. Nagyon egyszerű, csak 2 doboz natur vajkrém, snidling kell hozzá, ami "csodát" csinál. :)
sok receptet alakítottam a saját illetve a család ízlésére és sokat meg is osztottam már másokkal.
a minap a tavaszi tojástekercsemet készítette el itt valaki,mutatós és finom volt a svédasztalos menüben.
azért neveztem el tavaszinak, mert a húsvéti locsolókat szoktam kínálni vele:)) jobban fogy , mint a sütik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!