Vadkacsát hogyan szoktátok elkészíteni? Kinek mi vált be? Köretet is írnátok?
Igaz kb évente 1x csináljuk, de akkor csakis így szoktam:
A megtisztított kacsa bőrét lehúzom,(de nem dobom el, mert még később kelleni fog) szárnyvégeit levágom, feldarabolom. 5 dkg petrezselymet és ugyanennyi sárgarépát megtisztítok, 1 fej vöröshagymát és 1 vagy 2 paradicsomot megmosok és karikákra vágok. Kevés olajon hirtelen megpirítom a zöldségeket, (paradicsomot kissé később dobom hozzá), majd hozzáadom a húst és együtt pirítom tovább. Amikor zsírjára sült, felöntöm fél liter vörösborral, fűszerezem sóval, 5 szem borssal, kakukkfűvel, 5 szem szegfűborssal és szerecsendióval. Ezután belerakom a lehúzott bőrdarabokat, a nyakat és a szárnyat, fedővel lefedem és lassan készre párolom. Közben, ha zsírjára sül mindig locsolgatom lassan még vörösborral. Ha már a hús megpuhult, kiszedem és a visszamaradt zöldséges levet átpasszírozom. Egy serpenyőben külön előbb 2 dkg cukrot, majd 3 dkg lisztet szárazon barnára pirítok és hozzáadom az átpasszírozott finom léhez. Jól összekeverem, és további 5 percig forralom. Ha túl sűrűre sikerül, akkor kevés vörösborral tovább higíthatod. Ha mindennel kész vagy tarhonyát készítesz hozzá, rászeded a húst és meglocsolod a finom mártással és ihattok hozzá vörösbort.
Lehet, hogy elsőre túl bonyolultnak tűnik, de hidd el érdemes kipróbálni! Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!