Hogy készül a paradicsomos káposzta?
Esetleg még kérhetnénk káposztás ételek receptet?:)
Köszönöm!
ahogy én csinálom: lereszelem az édes fejes kápostát, és fölteszem annyi vízzel, amennyi ellepi. sózom, és egy kis köményt teszek bele,és egy közepes hagymát apróra vágva.
ha már majdnem puha, beleteszek egy doboz 140 gm-os sűrített paradicsomot, majd egy pirospaprikás rántással berántom.
pici cukor,ha savanyú lenne, esetleg majoranna vagy bazsalikom , mikor melyik van otthon.
dinsztelt káposzta, fehérből vagy lilából.
káposztát legyalulni, sózni, állni hagyni.
egy fej hagymát apróra vágni és zsíron megdinsztelni.
a kicsavart káposztát rátenni, jól elkeverni és fedő alatt puhára párolni. kömény a fűszere.
pici cukor, ecet adja meg a végső ízét.
a lilakáposzta ugyanígy, de mehet bele két három alma
vékony szeletekre vágva.
nagyon finom köret, disznóságokhoz, illetve minden sülthúsétel mellé.
Paradicsomos káposztába nem kell krumpli,sem hagyma.
Tedd vel vízben főni,sóval,köménymaggal fűszerezni. Ha félig megfött,akkor bele a sűrítettparadicsom és cikor. Ha összeforrt,akkor rántsd be.,akár fehéren,akár pirospaprikásan.
Hagyma kell bele, de krumpli tényleg nem. Minden káposztás ételnek jót tesz fűszerként a köménymag.
A lucskos káposzta is nagyon finom. Csinálsz egy pörköltöt és belefőzöd a legyalult édeskáposztát.
A székelykáposzta ugyan igy készül, csak savanyúkáposztával.
En csakis krumplival készitem,milyen az,ha nincs benne krumpli,lötty.Most el is készitettem nagyon finom lett.Köszi a kérdezõnek,mert màr olyan régen ettem ilyet.
Ja és Debrecenben mindenki igy késziti:):)
Debrecenben lakom lassan 21 éve most körbekérdeztem az ismerőseimet is fb-n de még senki se hallotta azt h krumplit tesznek bele,ahány ház annyi szokás persze,de ne általánosíts kérlek,biztos nem rossz,de el se tudnám képzelni benne.
Én enyhén sós vízbe teszem a laskára vágott káposztát,pici kömény,ha puha már majdnem mehet bele a sűrített pari,kicsit főzöm így csak egy pár percig,bele teszem a rántás,felrottyantom,ízesítem,kész is,sült oldalassal,fasírttal,esetleg sajtos-sonkás pulykamellel kínálom.
Imádja a család :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!