Finom gombakrémleves recept?
Gombakrémleves:
25 dkg gomba
30 dkg sárgarpa
petrezselyem levél
fűszerpaprika
ételízesítő
só
kb 1 dkg liszt
1,5 dl tejföl
A gombát megtisztítjuk, és apró kockára vágjuk (a szárát is).
Sós vizet forralunk, amibe a gombát 2-3 percig főzzük.
A gombát leszűrjük.
Egy fazékba beletesszük a gombát, megszórjuk az aprított petrezselyemmel és kevés vizen pároljuk.
Megszórjuk pirosparikával. Jól összekavarjuk, majd 1,5-2 liter vízzel felöntjük.
Beletesszük a sárgarépát, a sót és az ételízesítőt.
Addig főzzük, míg a sárgarépa megfő.
Akkor készítünk egy gyenge habarást. 1-1,5 dl tejfölt 1 dkg liszttel kikavarjuk, teszünk bele egy szedőkanál forró levest és azzal is jól kikavarjuk.
Beleöntjük a levesbe és forrástól számított 4-5 percig még főzzük.
Ezután már tálalhatjuk is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!