Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Finom gombakrémleves recept?

Carena kérdése:

Finom gombakrémleves recept?

Figyelt kérdés
2010. nov. 23. 17:58
 1/2 anonim válasza:
39%

Gombakrémleves:


25 dkg gomba

30 dkg sárgarpa

petrezselyem levél

fűszerpaprika

ételízesítő

kb 1 dkg liszt

1,5 dl tejföl


A gombát megtisztítjuk, és apró kockára vágjuk (a szárát is).

Sós vizet forralunk, amibe a gombát 2-3 percig főzzük.

A gombát leszűrjük.

Egy fazékba beletesszük a gombát, megszórjuk az aprított petrezselyemmel és kevés vizen pároljuk.

Megszórjuk pirosparikával. Jól összekavarjuk, majd 1,5-2 liter vízzel felöntjük.

Beletesszük a sárgarépát, a sót és az ételízesítőt.

Addig főzzük, míg a sárgarépa megfő.

Akkor készítünk egy gyenge habarást. 1-1,5 dl tejfölt 1 dkg liszttel kikavarjuk, teszünk bele egy szedőkanál forró levest és azzal is jól kikavarjuk.

Beleöntjük a levesbe és forrástól számított 4-5 percig még főzzük.

Ezután már tálalhatjuk is.

2010. nov. 23. 18:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi!
2010. nov. 23. 18:48

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!