Túroval töltött zsemlét szeretnék csinálni! Hogyan csináljam hogy finom legyen és ne égjen le a tepsibe?
4 db zsemle
1 cs túró
1 db tojás
2 cs vaniliáscukor
2 ek cukor
1,5 pohár tejföl
0,5 l.tej
ízlés szerint mazsola
Elkészítés: A zsömlék tetejét vágd le és a közepéből az anyagot szedd ki.
A mazsolát az áttört túrót,a cukrot ,a tojás sárgáját,1 cs. vaniliáscukrot és 1 pohár tejfölt a zsemlék apróra csipegetett belsejével keverjük jól össze.A zsemléket a tejben óvatosan áztassuk meg.Rakjuk egy kis méretű kiolajazott tepsibe egymás mellé és a túróvat töltsük meg.A maradék tejfölbe keverjük a vaniliáscukrot és a zsölék tetejét kenjük be vele.
Elömelegitett sütőbe 2-3 fokozaton(220 C) 20-25 percig sütjük.Hidegen melegen is finom!
Tanácsok: A zsömléket óvatosan áztassuk a tejbe nehogy szét essenek.A tejbe is rakhatunk vaniliás cukrot!
Sütés közbe figyeljük a zsömlét nehogy kiszáradjanak.Hüttöbe 1-2 napig eláll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!