Annyira utálom, hogy mindig így járok a kelkáposztával, hogy lehet ezt kibekkelni?
Figyelt kérdés
Annyira sokszor járok úgy, hogy megveszem, megfőzöm főzeléknek, és keserű. KESERŰ, EHETETLEN dobhatom ki. Gondolom kívülről nem lehet eldönteni, vagy az év bizonyos szakában ne vegyek? Ti nem jártok így?2010. nov. 12. 12:38
1/7 kisnita válasza:
Csak az öreg keserű a zsenge nem. Párold meg előtte sós vízben és utána főzz belőle főzeléket! Így nem lesz keserű. Próbáld ki! :)
2/7 anonim válasza:
Igen van az a fajta. Én általában leöntöm az első levét, és csak utána fűszerezem, krumplizom. De még ez sem garancia. Akkor szeretem legjobban a kelkáposztát, amikor uj- zöld, fodros levelű. Próbálkozz inkább a kinai kellel. Lágyabb, finomabb, és itt terem.
3/7 A kérdező kommentje:
Rendben megpróbálom a kora alapján választani,csak sajna én annyira sík vagyok, hogy lehet megállapítani hogy öreg e vagy nem ?
Második köszi az ötletet, szoktam kínait is főzni azt is szeretjük :D
2010. nov. 12. 12:46
4/7 anonim válasza:
Keress kisfejű, friss, szaftos levelű (nem száraz) kelkáposztát! Amikor felteszed főni, a forrástól számítva 2-3 percnyi rotyogás után kóstold meg a főzővizet. Ha mégis keserű (bár ezek nem szoktak azok lenni, főzd még 3-4 percig, aztán öntsd le róla és teljesen friss vízzel kezd újra, ebbe már mehet a só, köménymag, krumpli is, biztos, hogy nem lesz keserű.
5/7 anonim válasza:
Bocsi, de hogyan keszititek a kinai kaposztat? meg sosem probaltam csak zoldseg salataba tettem.
6/7 A kérdező kommentje:
Szia, én a kínai kelt is úgy csinálom meg mint a kelkáposzta főzeléket. Annyi a különbség, hogy ennek valahogy selymes az íze, nem tudom máshogy megfogalmazni, csak úgy, hogy selymes :D
Ja, és a kínai kelt én nem rántom be, hanem egy sajtos tejfölös habarást teszek rá. Egyébként ugyanúgy mint a kelkáposzta. Só pici vegeta, kömény, krumpli, rántás.
2010. nov. 12. 13:19
7/7 anonim válasza:
Éna kinai kelt is berántom jó fokhagymás rántással, sajnos még többel, mint a másikat, mert többet kiván a "selymessége" miatt-. De csináltam már kaprosan is, mint a tökfőzeléket, tejföllel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!