Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem jó a pizzatésztám?

Miért nem jó a pizzatésztám?

Figyelt kérdés

Hozzávalók:


500 g liszt

2 tk. só

1 tk. cukor

1 csomag instant élsztő

2 ek. olaj

310 ml kézmeleg víz


Kelesztés előtt pár percig gyúrom.

Gáztepsiben sütöm.

1-1.5 órát kelesztem.

180 fokon sütöm 25-30 percig.


A végeredmény vastag, sűrű, nem jóízű.


jan. 8. 23:21
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
55%

Fél kg liszt

1 csapott evőkanál só

Pici szárított oregano

örölt fekete bors

Fél kocka élesztő (vagy 1 tasak szárított) a tejbe futtatva.

Pici cukor

3 deci langyos víz

Evőkanál olivaolaj


Nagyjából ugyanaz, ebből két pizza lesz és nagyon finom.

A tésztának idő kell.

Kelesztés után újragyúrom, megcsinálom a karikát, várok, kicsit újra keljen.

Megpakolom, megint várok,utána sütöm.

180fok.

Akkor a finomabb ha előző nap bekeverem.

jan. 9. 10:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

Ha ezt az egészet beteszes egy tepsibe akkor azért lesz vastag. Mert egyszeruen tul sok a teszta tul kis helyre.

Ebbol kb 2.5-3 nagytepsi ki kene jojjon. Mi a 30x40es tepsikbe 250 gr kesz tesztat merunk ki

jan. 9. 11:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/27 A kérdező kommentje:
Tyű, köszönöm szépen mindenkinek, mentek a zöldek!
jan. 9. 12:02
 24/27 anonim ***** válasza:
14%

20% előtészta nem ártana, meg esetleg hideg kelesztés (12-16 óra hűtőben) hogy jó íze legyen.


Kézzel való dagasztás kb 15 perc, és 4x fél óra hajtogatás majd egyszeri laminálás.


Hűtőzés után 4-6 óra elteltével süthető, de sok függ a hőmérséklettől 35 fokban 2 óra alatt is megkel.


Fontos eltalálni a megfelelő időpontot a kelesztés végére, mert ha alulkelt vagy túlkelt akkor nem sül át rendesen, vagy szénné ég mire átsül.


A formázásnál a buci közepétő kell indítani a levegő terelését a szélek felé és a szélét nem szabad megfogni, hogy nehogy kinyomd onnét a levegőt.


Sütés a lehető legmagasabb hőmérsékleten induljon gázsütőben, alsó sütéssel kb 1.5 percig, utána 240 fok felső sütéssel 6-8 percig. Picit meg kell nyomni az abroncsot, ha szivacs szerű akkor még nem jó, amikor elkezd ropogós kéreg lenni rajta de még benyomható akkor jó, ha pedig az egész kemény mint a kenyér vagy a zsemle héja akkor túlsütötted.

jan. 9. 12:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/27 anonim ***** válasza:
66%
#24-es! Nem pizzázót szeretne nyitni a kérdező! Hanem a melóból hazabukva a mosógép elindítása a gyerek házifeladatának a megoldása és egyéb házimunkái közben szeretne egy otthon összedobott, de azért elfogadható minőségű pizzát csinálni.
jan. 17. 15:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/27 anonim ***** válasza:

Nekem sincs pizzázóm, csak hobbiból szoktam sütni. Normális pizzatészta minimum 2 napos folyamat a kelesztés miatt. Ez nem azt jelenti, hogy 2 napig folyamatosan foglalkozni kell vele, összesen maximum 20-30 perc munkát igényel. Ha pizzát akar valaki enni, 1 nappal előtte készítse el a tésztát, másnap 6-8 órával a sütés előtt vegye ki és kész. Én este lefekvés előtt szoktam kivenni, másnap felkelek és lehet egyből sütni reggelire.


24-es

jan. 17. 20:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 27/27 anonim ***** válasza:

"Miért nem jó a pizzatésztám?"


Tökéletes válaszokat kapott rá. A pizza tészta nem lesz jó frissen gyúrva, mert olyan lesz, ahogy alul írta. És akkor végig lepontozza valaki a jó válaszokat.

Mindnyájan sietünk, én is örülök ha 20 perc alatt megvan a vacsi, de a tésztát nem lehet átverni,sosem lesz az igazi ha gyorsan készül.

jan. 17. 22:06
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!