Miért nem jó a pizzatésztám?
Hozzávalók:
500 g liszt
2 tk. só
1 tk. cukor
1 csomag instant élsztő
2 ek. olaj
310 ml kézmeleg víz
Kelesztés előtt pár percig gyúrom.
Gáztepsiben sütöm.
1-1.5 órát kelesztem.
180 fokon sütöm 25-30 percig.
A végeredmény vastag, sűrű, nem jóízű.
A tészta megkel sütés elött?
Milyen és mennyi feltétet teszel rá?
A kelt tésztát egyébként nem pár percig kell dagasztani, hanem addig, amít teljesen sima, rugalmas lesz, ez tapasztalat szerint legalább 15-20 perc.
"jónak tűnik a recept"
Messze van ez a jótól, mint Makó Jeruzsálemtől.
Anyum friss élesztővel szokta, és az övé is ilyen.
Igen, megkel rendesen a tészta. Kb. a duplájára és olyankor lyukacsos szokott lenni.
200 g passzírozott paradicsomot teszek rá, a feltét változó, kevés szalámi vagy sonka, 1 nagy fej vöröshagyma, 1-2 erős paprika/2 ek. jalapeno karika, néha pár karika paradicsom és 30 dkg sajt.
Lehet, hogy kevés ideig gyúrom (az a dagasztás?) mielőtt elteszem kelni?
A pulton gyúrom a két tenyeremmel, de pár perc után már sima szokott lenni.
A pár perc a kezeddel biztosan nem elég a jó szerkezethez.
Valszeg azért nem tudod elég vékonyra nyújtani mert ninca kidagasztva és így lesz vastag es tömör.
A másik ha túlnyomkodod miután megkelt.
Keleszd meg. Onnantol csak ovatosan nyulj hozza, ne nyomkodd vagy gyúrd. Oszd fel annyi részre ahány pizza lesz és formázd kerekre. Ebből 3 vagy 4 lesz.
Ztána keleszd még 15 percet.
Azután a kezeddel lapogatva, belulrol kifele haladva húzogasd. Alányulsz a kozepe ala es kihuzod. Sokszor egymas utan. Ha kb fele a vegso keretnek onnan lehet felrol folytatni a huzast.
Kb ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!