Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem jó a pizzatésztám?

Miért nem jó a pizzatésztám?

Figyelt kérdés

Hozzávalók:


500 g liszt

2 tk. só

1 tk. cukor

1 csomag instant élsztő

2 ek. olaj

310 ml kézmeleg víz


Kelesztés előtt pár percig gyúrom.

Gáztepsiben sütöm.

1-1.5 órát kelesztem.

180 fokon sütöm 25-30 percig.


A végeredmény vastag, sűrű, nem jóízű.


jan. 8. 23:21
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
7%
Az olajnak és cukornak semmi keresnivalója benne. 1-1,5 óra meg lóphasz. Ha meg vastag, akkor nem nyújtottad eléggé...
jan. 8. 23:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/27 anonim ***** válasza:
58%
Azt nem tudom, mert jónak tűnik a recept, de próbáld meg friss, felfuttatott élesztővel.
jan. 8. 23:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/27 anonim ***** válasza:
88%

A tészta megkel sütés elött?

Milyen és mennyi feltétet teszel rá?


A kelt tésztát egyébként nem pár percig kell dagasztani, hanem addig, amít teljesen sima, rugalmas lesz, ez tapasztalat szerint legalább 15-20 perc.

jan. 8. 23:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/27 anonim ***** válasza:
8%

"jónak tűnik a recept"


Messze van ez a jótól, mint Makó Jeruzsálemtől.

jan. 8. 23:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/27 anonim ***** válasza:
79%
Igen, akkor szerinted milyen a jó pizzarecept? Ja, azt nem tudod. Csak egyetlen egyet mutassál nekem az interneten, amihez nincsen a felfuttatáshoz egy kockányi cukor, és egy minimális olaj!
jan. 8. 23:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/27 anonim ***** válasza:
jan. 8. 23:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/27 anonim ***** válasza:
74%
Na azért remélem, nem azt akarod mondani, hogy a pizza attól kemény és rossz ízű, mert van benne 2 kanál olaj és az élesztőgombáknak 1 kiskanál cukor, ahogy itt Magyarországon készítik. A belinkelt videóban speciális pizzalisztet használnak.
jan. 8. 23:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/27 anonim ***** válasza:
7%
Semmi speciális nincs abban a lisztben. Sima 00-ás. A jó tészta a megfelelő recepttel kezdődik. Amit a kérdésben olvasol nem az.
jan. 8. 23:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/27 A kérdező kommentje:

Anyum friss élesztővel szokta, és az övé is ilyen.


Igen, megkel rendesen a tészta. Kb. a duplájára és olyankor lyukacsos szokott lenni.


200 g passzírozott paradicsomot teszek rá, a feltét változó, kevés szalámi vagy sonka, 1 nagy fej vöröshagyma, 1-2 erős paprika/2 ek. jalapeno karika, néha pár karika paradicsom és 30 dkg sajt.


Lehet, hogy kevés ideig gyúrom (az a dagasztás?) mielőtt elteszem kelni?

A pulton gyúrom a két tenyeremmel, de pár perc után már sima szokott lenni.

jan. 8. 23:54
 10/27 anonim ***** válasza:
82%

A pár perc a kezeddel biztosan nem elég a jó szerkezethez.

Valszeg azért nem tudod elég vékonyra nyújtani mert ninca kidagasztva és így lesz vastag es tömör.

A másik ha túlnyomkodod miután megkelt.

Keleszd meg. Onnantol csak ovatosan nyulj hozza, ne nyomkodd vagy gyúrd. Oszd fel annyi részre ahány pizza lesz és formázd kerekre. Ebből 3 vagy 4 lesz.

Ztána keleszd még 15 percet.

Azután a kezeddel lapogatva, belulrol kifele haladva húzogasd. Alányulsz a kozepe ala es kihuzod. Sokszor egymas utan. Ha kb fele a vegso keretnek onnan lehet felrol folytatni a huzast.


Kb ennyi.

jan. 9. 01:16
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!