Mitől lesz jó puha a pizza? tészta?
Én kezdő vagyok pizzakészítésben.
Legutóbb kevesebb olajat és több vizet tettem a tésztába, és ez lett az eddigi legjobb. Igaz, kicsit lágy lett így mikor nyújtottam, de még éppen kezelhető.
Finom, puha és levegős tésztája lett.
Előtte nekem sűrű volt és nem annyira jóízű.
0-ás liszttel csináld lágyra és kell olaj a tésztába .
Ha nincs jó a finom liszt-rétes liszt fele-fele arányban.
6-os, nem lesz lágy a tészta?
Nekem fél kiló liszthez 325 ml vízzel majdnem lemászott a pultról. Én sima lisztet használtam.
Tipikusan olyanok válaszolnak, akiknek gőze sincs a pizzatésztáról, aki meg kivételesen jót ír (=>nem kell bele olaj) azt lepontozzák. Se olaj se tej nem kell bele. Liszt, víz, só, élesztő. Kemény leginkább azért lesz, mert sütés közben kiszárad. Azért lett jobb egy fenti válaszadónak a lágyabb tésztája, mert a több víz miatt kevésbé száradt ki sütés közben. Ez is egy lehetőség, de a magasabb hidratációjú tésztával nehezebb dolgozni, nagyobb gyakorlatot igényel és olyan lisztet, ami alkalmas is rá. A pizzeriákban meg azért nem szárad ki (mármint a jobbakban), mert kb 90 másodperc a sütési idő és nincs ideje kiszáradni. Ha beteszed a sütőbe 5-10 percre, akkor jóhogy kiszárad.
Ez a fórum nem alkalmas az otthoni pizzakészítés titkainak megvitatására, de van olyan tematikus csoport a neten, ahol igazán profiktól lehet tanulni. Érdemes megkeresni és csatlakozni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!