Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mitől lesz jó puha a pizza?...

Mitől lesz jó puha a pizza? tészta?

Figyelt kérdés
és nem kemény

nov. 17. 16:46
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
nov. 17. 16:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/19 anonim ***** válasza:
12%
Rakj bele főtt krumplit.
nov. 17. 18:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/19 anonim ***** válasza:
88%

Én kezdő vagyok pizzakészítésben.


Legutóbb kevesebb olajat és több vizet tettem a tésztába, és ez lett az eddigi legjobb. Igaz, kicsit lágy lett így mikor nyújtottam, de még éppen kezelhető.

Finom, puha és levegős tésztája lett.

Előtte nekem sűrű volt és nem annyira jóízű.

nov. 17. 18:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/19 anonim ***** válasza:
33%
Olajnak semmi keresnivalója a tésztában.
nov. 17. 18:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/19 anonim ***** válasza:
61%

0-ás liszttel csináld lágyra és kell olaj a tésztába .

Ha nincs jó a finom liszt-rétes liszt fele-fele arányban.

nov. 17. 20:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/19 anonim ***** válasza:
60%
Én teszek fél kiló liszthez 3 deci vizet + fél deci tejet, meg persze az élesztő és a só, és fél napot kelesztem a hűtőben, utána sütés előtt még egy órát meleg helyen
nov. 17. 20:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/19 anonim ***** válasza:
70%

6-os, nem lesz lágy a tészta?

Nekem fél kiló liszthez 325 ml vízzel majdnem lemászott a pultról. Én sima lisztet használtam.

nov. 17. 20:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat
nov. 17. 21:30
 9/19 anonim ***** válasza:
26%

Tipikusan olyanok válaszolnak, akiknek gőze sincs a pizzatésztáról, aki meg kivételesen jót ír (=>nem kell bele olaj) azt lepontozzák. Se olaj se tej nem kell bele. Liszt, víz, só, élesztő. Kemény leginkább azért lesz, mert sütés közben kiszárad. Azért lett jobb egy fenti válaszadónak a lágyabb tésztája, mert a több víz miatt kevésbé száradt ki sütés közben. Ez is egy lehetőség, de a magasabb hidratációjú tésztával nehezebb dolgozni, nagyobb gyakorlatot igényel és olyan lisztet, ami alkalmas is rá. A pizzeriákban meg azért nem szárad ki (mármint a jobbakban), mert kb 90 másodperc a sütési idő és nincs ideje kiszáradni. Ha beteszed a sütőbe 5-10 percre, akkor jóhogy kiszárad.


Ez a fórum nem alkalmas az otthoni pizzakészítés titkainak megvitatására, de van olyan tematikus csoport a neten, ahol igazán profiktól lehet tanulni. Érdemes megkeresni és csatlakozni!

nov. 19. 17:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/19 A kérdező kommentje:
köszönöm 9-es a Válaszodat
nov. 20. 15:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!