Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mitől lesz jó puha a pizza?...

Mitől lesz jó puha a pizza? tészta?

Figyelt kérdés
és nem kemény

nov. 17. 16:46
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
58%
Mondjuk Gianni épp olajpárti, mint amivel a nápolyi pizza is készül. [link]
nov. 21. 17:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/19 anonim ***** válasza:
0%
Mondjuk a nápolyi pizzába pont nem tesznek olajat. Liszt, víz, só élesztő. Legfeljebb a kelesztő edényt olajozzák ki, hogy ne ragadjon bele a tészta. Szerintem ő is azért javasolja az olajat, mert az otthoni sütőben a hosszabb sütési idő miatt a víz elpárolog, az olaj meg nem, tehát az esetleg tud adni neki némi plusz puhaságot. De ettől ez még csak kényszermegoldás, és nem igazán jó.
nov. 21. 19:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/19 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.
nov. 22. 00:05
 14/19 Bogika666 válasza:
Jól meg kell kelni a tèsztának, ès alaposan meg kell dagasztani, ajánom a dagastrógèpet.
nov. 22. 06:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/19 anonim válasza:
Kemencében sütik, olyan lisztet használnak hozzá ami pizzához való
nov. 27. 15:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/19 anonim ***** válasza:

Ott van az első válaszban, hogy hogyan készül. Ott van a recept is. Hol van abban olaj? Elárulom, hogy ne kelljen elolvasni: a feltéten.


De azt is elárulom, hogy a konyhai sütőben 250 fokon tepsiben sütve ugyanez a tészta egy kiszáradt, kemény valami lesz.

dec. 5. 13:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/19 anonim ***** válasza:
#9, majdnem igazad van, csak azt nem veszed figyelembe, hogy itt mindenki otthon, sütőben, 220-250 C fokon süti a pizzát, tehát úgy az olaj, vagy akár a kevéske tej, igenis indokot ahhoz, hogy ne cipőtalp keménységű legyen a pizza
dec. 7. 16:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/19 anonim ***** válasza:
Ez is igaz, de aki nem melegszedvicset akar sütni, hanem tényleg pizzát, még ha nem is nápolyit, akkor is kicsit upgradelni kell az otthoni lehetőségeket. Akár egy "UFO" formájú olcsó pizzasütővel, vagy ha tud a sütő legalább 300 fokot, akkor vaslemezzel. Nekem sincs pizzasütőm, de 300+ fok, vaslemez és a megfelelő technika csodákra képes. 2,5 - max. 3 perc alatt kész a puha, bubis szélű, pirosra sült aljú és tetejű pizza. Amúgy persze, lehet bele tenni ezt+azt, de alacsony hőmérsékleten akkor se lesz még csak hasonló se a végeredmény, mint egy jó pizzeriában. Persze sok olyan pizzeria van, aminek a termékénél még egy ilyen otthoni pizza is különb.
dec. 8. 16:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/19 anonim ***** válasza:

Az olasz pizza tésztája nem puha, inkább roppanós meg rágós.


Amerikai receptet keress

dec. 15. 16:38
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!