Mitől lesz jó puha a pizza? tészta?
Figyelt kérdés
és nem keménynov. 17. 16:46
11/19 anonim válasza:
Mondjuk Gianni épp olajpárti, mint amivel a nápolyi pizza is készül. [link]
12/19 anonim válasza:
Mondjuk a nápolyi pizzába pont nem tesznek olajat. Liszt, víz, só élesztő. Legfeljebb a kelesztő edényt olajozzák ki, hogy ne ragadjon bele a tészta. Szerintem ő is azért javasolja az olajat, mert az otthoni sütőben a hosszabb sütési idő miatt a víz elpárolog, az olaj meg nem, tehát az esetleg tud adni neki némi plusz puhaságot. De ettől ez még csak kényszermegoldás, és nem igazán jó.
13/19 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.
nov. 22. 00:05
14/19 Bogika666 válasza:
Jól meg kell kelni a tèsztának, ès alaposan meg kell dagasztani, ajánom a dagastrógèpet.
15/19 anonim válasza:
Kemencében sütik, olyan lisztet használnak hozzá ami pizzához való
16/19 anonim válasza:
Ott van az első válaszban, hogy hogyan készül. Ott van a recept is. Hol van abban olaj? Elárulom, hogy ne kelljen elolvasni: a feltéten.
De azt is elárulom, hogy a konyhai sütőben 250 fokon tepsiben sütve ugyanez a tészta egy kiszáradt, kemény valami lesz.
17/19 anonim válasza:
#9, majdnem igazad van, csak azt nem veszed figyelembe, hogy itt mindenki otthon, sütőben, 220-250 C fokon süti a pizzát, tehát úgy az olaj, vagy akár a kevéske tej, igenis indokot ahhoz, hogy ne cipőtalp keménységű legyen a pizza
18/19 anonim válasza:
Ez is igaz, de aki nem melegszedvicset akar sütni, hanem tényleg pizzát, még ha nem is nápolyit, akkor is kicsit upgradelni kell az otthoni lehetőségeket. Akár egy "UFO" formájú olcsó pizzasütővel, vagy ha tud a sütő legalább 300 fokot, akkor vaslemezzel. Nekem sincs pizzasütőm, de 300+ fok, vaslemez és a megfelelő technika csodákra képes. 2,5 - max. 3 perc alatt kész a puha, bubis szélű, pirosra sült aljú és tetejű pizza. Amúgy persze, lehet bele tenni ezt+azt, de alacsony hőmérsékleten akkor se lesz még csak hasonló se a végeredmény, mint egy jó pizzeriában. Persze sok olyan pizzeria van, aminek a termékénél még egy ilyen otthoni pizza is különb.
19/19 anonim válasza:
Az olasz pizza tésztája nem puha, inkább roppanós meg rágós.
Amerikai receptet keress
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!