Mitől lett ragacsos a pizza tészta?
Nem mindegy, hogy miből, mennyi van a tésztában, annak milyen a kezdő állaga a kelesztés előtt.
Melegben az élesztőgombák is gyorsabban szaporodnak, a tésztát túl is lehet keleszteni, de ha nincs megfelelően előkészítve, az is lehet a hiba.
Az is lehet hogy gyengébb volt a liszt és így kevesebb nedvességet vett fel
Az is lehet hogy ne dagasztottad ki eleg jol es akkor is kevesebb nedvesseget vesz fel
Nem elegendo pihentetesnel szinten
A lepontozóknak unblock fogalma sincs a pizzatésztáról, de ezek szerint még egyszerű kenyértésztát sem láttak, ami tipikusan magas hidratáltságú tésztából készül.
A magas hidratáltságú tészta MINDENKÉPPEN ragad, akármit csinálsz. Speciális módszereket és eszközöket igényel a formázása, de attól az még ugyanolyan pizzatészta, mint akármelyik másik, csak magas a víztartalma. Mint mondtam, ha valaki nem szereti ezt vagy nem tud vele dolgozni, akkor fel lehet lisztezni, csak azzal elrontja a hidratáltságát. Kérdés, hogy mi a cél. Minél magasabb a hidratáltsága a tésztának, annál jobb lesz a pizza, tehát érdemes megtanulni kezelni.
Akinek ezek után is lepontozási ingere támadna, az legyen szíves nézze végig ezt a videót, minden el van benne magyarázva.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!