Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Extra szűz oliva olajjal...

Extra szűz oliva olajjal lehet tükör tojást sütni ?

Figyelt kérdés
tegnap 16:33
 1/8 anonim ***** válasza:
27%

Az extra szűz nem sütésre vagy főzésre való, mert a túlhevítés árt neki, káros anyagok keletkeznek benne, ez egyértelműen csak salátákhoz javasolt.

A normál olivaolaj ellenben kifejezetten jó ilyen célokra is.

tegnap 16:43
 2/8 anonim ***** válasza:
72%
Lehet. Az a pár csepp nem fog ártani
tegnap 17:15
 3/8 anonim ***** válasza:
78%
Sütöttem már benne sok mindent, az íze jó volt.
tegnap 17:32
 4/8 anonim ***** válasza:
87%
Hidegen sajtolt (extra szűz) olívaolajat felforrósítani szerintem butaság és pazarlás. Arra jó a pomace/sansa is. De ha szakértő megcáfol, meggondolhatom magam. Az nem ér, hogy az olaszok is...
tegnap 17:45
 5/8 anonim ***** válasza:
88%
Lehet, de nem lesz "egészségesebb" ettől. Az olívaolaj közepes füstpontú, 150° alatt érdemes tartani.(akár extraszűz, akár nem) De a tojásnak nem is kell magasabb hőmérséklet.
tegnap 17:55
 6/8 anonim ***** válasza:
80%
Lehet. Amikor egyedül éltem, és keveset főztem nem is tartottam otthon 8 féle olajat. Teflon serpenyő eleve nem ragad. Ott egy-két fújás olíva olaj pont tökéletes volt tojás alá is. Jobb nem lesz tőle, de pár gramm olívát erre elhasználni azért nem egy zsebbe vágó pazarnál.
tegnap 19:20
 7/8 anonim ***** válasza:
Persze. De en zsirral szeretem, ize jobb nekem
tegnap 22:15
 8/8 anonim ***** válasza:
Lehet persze de ne nagy hőfokon süsd.
ma 08:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!