Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » 8l teába mennyi cukrot kell...

8l teába mennyi cukrot kell tenni?

Figyelt kérdés

Kristály cukrot fogok tenni bele. Ilyen mennyiséggel még sose csináltam, illetve én mézet szoktam használni.

Köszönöm előre is a segítséget!!

ma 12:47
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
78%

Mert ilyen az oldal 10-es

Néha legjobb gondolatok nulla százalékot kapnak.

ma 13:30
 12/18 anonim ***** válasza:
Nálam 2 decihez kiskanállal púpozva 2x, 1 literhez evőkanállal 2 plusz fél szorzattal. Tehát evőkanál 20x. Ki kéne mérni merőkanálba az evőkanál szorzatát, utána lehetne merőkanállal kitalálni vagy már akár a cukor kilóját lehetne kiszámolni. Vagy De egyáltalán miben lehet 8 litert főzni??
ma 13:37
 13/18 anonim ***** válasza:
Az attól függ, hogy mennyire akarod édesre. Ha az üdítőkhöz hasonló édességet szeretnél,( azokban deciliterenként 3,6-6 gramm cukor is lehet, kivéve az édesítőseket) De ha 3 grammot számítunk deciliterenként, akkor 8 literbe 240 gramm kellene. Bár szerintem nincs olyan hogy ennyi meg annyi kell, mert ízléstől függ. Van aki édesen szereti, van aki meg egyáltalán nem rak bele.
ma 14:11
 14/18 anonim ***** válasza:
0%
Ha a 100%-os ananászléhez akarod hasonlítani, annak 11,8 %-os a cukortartalma. A szőlőmustnak 10-15%, ami már túl édes. A kalóriabázis szerint a tea cukorral és citrommal 10%-ot tartalmaz. Így 8 literhez 0,8 kg cukor kellene. Bár én biztos nem raknék bele ennyi cukrot. ( Talán a felét)
ma 14:30
 15/18 anonim ***** válasza:
48%

Én nem tennék bele, mert nem tudhatod, ki mennyire édesen szereti.

Én pl minden teát ízesítetlenül iszok.

ma 15:00
 16/18 anonim ***** válasza:
0%
Ízesítetlenül konkrétan nincs íze vagy akár keserű is. Bár én sem tudom, hogy miért ilyen ramatyra készítik.
ma 15:14
 17/18 anonim ***** válasza:

Szerintem meg pont a cukrozott teának van ramaty íze. :D

Ezért a legjobb kirakni a cukrot, citromlevet és mindenki eldöntheti hogy kér-e vagy sem. (És ha igen, akkor mennyit)

ma 16:17
 18/18 anonim ***** válasza:
#17 Ha már itt tartunk felesleges 8 liter teát egyben elkészíteni. Mindenkinek külön filter, forró víz, cukor amennyit akar, ha akar, meg citrom vagy citromlé. De biztos megvan az oka, hogy miért csinál a kérdező ilyen sok teát. Azt is el tudom képzelni, hogy szegényeknek, hajléktalanoknak, vagy egyéb "rászorulóknak" készíti.
ma 16:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!