Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ki hogy főzi otthon a szilvale...

Ki hogy főzi otthon a szilvalekvárt? Mennyi cukrot raktok bele. Mást esetleg raktok még bele?

Figyelt kérdés
2024. aug. 15. 10:42
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
78%

Sütőben sütöm, cukor, minden nélkül, nagyon finom, igazi sűrű lekvár lett belőle.

[link]

2024. aug. 15. 11:03
 2/15 anonim ***** válasza:
66%
Megmosom, kimagozom, ledarálom. Aztán gyakori keverés mellett 3 órát főzöm. Én édesítőt rakok bele az utolsó 20 percben. Megkóstolom, hogy elég édes e. Ha kész akkor dunstolom.
2024. aug. 15. 11:03
 3/15 anonim ***** válasza:
24%

Ami nekem a legjobban bevált, az összedarabolt szilvát a mikróban fözöm sürüre - így soha nem tud leégni - 5-10 percenkét átkeverem. Mikor elég sürü, teszek bele fahéjat, szegfüszeget esetleg vaniliát, és ha kell kevés cukrot. Alapesetben a szilva elég édes cukor nélkül is, ha mégis akarsz bele, maximum a szilva egynegyede mennyiséget, többet semmi esetre sem.

Utána csavaros üvegekbe töltöm.

2-3 kg szilva maximum 1 óra - közben szünetekkel, ha éppen nem vagyok ott mellette.

2024. aug. 15. 11:16
 4/15 anonim ***** válasza:
87%
Cukor nélkül fazékban. Inkább dzsem lesz belőle, mint lekvár.
2024. aug. 15. 11:37
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Az igazi szilvalekvár cukor nélkül készül. Legjobb szabadban főzni, mert lődöz, de erre nincs mindenkinek lehetősége. Régen ettem házi szilvalekvárt, az nem volt ledarálva, de nagyon jó volt.
2024. aug. 15. 11:51
 6/15 anonim ***** válasza:
91%
Azért daráljuk le mert ugye a végére így is úgy is szétfő de így tudom keverni normálisan, nem égetem le stb… régen mi sem daráltuk de így könnyebben bánok vele.
2024. aug. 15. 12:01
 7/15 anonim ***** válasza:
57%

Ecetes variáció,edény aljára fél deci 10%-os ecet és mehet rá a magozott szilva.

20dkg cukor kilónként és tilos kavarni 13 órat főzöm.

Ha nagy volt a szilva a botmixert megjáratom benne de csak hogy darabos is maradjon.

2024. aug. 15. 13:01
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Csakis cukor nélkül!
2024. aug. 15. 14:04
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Semmit nem rakok bele. Magában főzöm jó sürűre, néha megkeverve
2024. aug. 15. 18:03
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Miért nem hasznos a válaszom? Kettes vagyok.

Az édesítő miatt? Az a cukorbetegség miatt kell. A bolti édesítős lekvár nem a legjobb ízű és hamar megromlik. Ezért főzök én magamnak.

2024. aug. 15. 19:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!