Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ki hogy főzi otthon a szilvale...

Ki hogy főzi otthon a szilvalekvárt? Mennyi cukrot raktok bele. Mást esetleg raktok még bele?

Figyelt kérdés
aug. 15. 10:42
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
78%

Sütőben sütöm, cukor, minden nélkül, nagyon finom, igazi sűrű lekvár lett belőle.

[link]

aug. 15. 11:03
 2/15 anonim ***** válasza:
66%
Megmosom, kimagozom, ledarálom. Aztán gyakori keverés mellett 3 órát főzöm. Én édesítőt rakok bele az utolsó 20 percben. Megkóstolom, hogy elég édes e. Ha kész akkor dunstolom.
aug. 15. 11:03
 3/15 anonim ***** válasza:
23%

Ami nekem a legjobban bevált, az összedarabolt szilvát a mikróban fözöm sürüre - így soha nem tud leégni - 5-10 percenkét átkeverem. Mikor elég sürü, teszek bele fahéjat, szegfüszeget esetleg vaniliát, és ha kell kevés cukrot. Alapesetben a szilva elég édes cukor nélkül is, ha mégis akarsz bele, maximum a szilva egynegyede mennyiséget, többet semmi esetre sem.

Utána csavaros üvegekbe töltöm.

2-3 kg szilva maximum 1 óra - közben szünetekkel, ha éppen nem vagyok ott mellette.

aug. 15. 11:16
 4/15 anonim ***** válasza:
86%
Cukor nélkül fazékban. Inkább dzsem lesz belőle, mint lekvár.
aug. 15. 11:37
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Az igazi szilvalekvár cukor nélkül készül. Legjobb szabadban főzni, mert lődöz, de erre nincs mindenkinek lehetősége. Régen ettem házi szilvalekvárt, az nem volt ledarálva, de nagyon jó volt.
aug. 15. 11:51
 6/15 anonim ***** válasza:
91%
Azért daráljuk le mert ugye a végére így is úgy is szétfő de így tudom keverni normálisan, nem égetem le stb… régen mi sem daráltuk de így könnyebben bánok vele.
aug. 15. 12:01
 7/15 anonim ***** válasza:
57%

Ecetes variáció,edény aljára fél deci 10%-os ecet és mehet rá a magozott szilva.

20dkg cukor kilónként és tilos kavarni 13 órat főzöm.

Ha nagy volt a szilva a botmixert megjáratom benne de csak hogy darabos is maradjon.

aug. 15. 13:01
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Csakis cukor nélkül!
aug. 15. 14:04
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Semmit nem rakok bele. Magában főzöm jó sürűre, néha megkeverve
aug. 15. 18:03
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Miért nem hasznos a válaszom? Kettes vagyok.

Az édesítő miatt? Az a cukorbetegség miatt kell. A bolti édesítős lekvár nem a legjobb ízű és hamar megromlik. Ezért főzök én magamnak.

aug. 15. 19:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!