Ki hogy főzi otthon a szilvalekvárt? Mennyi cukrot raktok bele. Mást esetleg raktok még bele?
Sütőben sütöm, cukor, minden nélkül, nagyon finom, igazi sűrű lekvár lett belőle.
Ami nekem a legjobban bevált, az összedarabolt szilvát a mikróban fözöm sürüre - így soha nem tud leégni - 5-10 percenkét átkeverem. Mikor elég sürü, teszek bele fahéjat, szegfüszeget esetleg vaniliát, és ha kell kevés cukrot. Alapesetben a szilva elég édes cukor nélkül is, ha mégis akarsz bele, maximum a szilva egynegyede mennyiséget, többet semmi esetre sem.
Utána csavaros üvegekbe töltöm.
2-3 kg szilva maximum 1 óra - közben szünetekkel, ha éppen nem vagyok ott mellette.
Ecetes variáció,edény aljára fél deci 10%-os ecet és mehet rá a magozott szilva.
20dkg cukor kilónként és tilos kavarni 13 órat főzöm.
Ha nagy volt a szilva a botmixert megjáratom benne de csak hogy darabos is maradjon.
Miért nem hasznos a válaszom? Kettes vagyok.
Az édesítő miatt? Az a cukorbetegség miatt kell. A bolti édesítős lekvár nem a legjobb ízű és hamar megromlik. Ezért főzök én magamnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!