Aki szokott pizzát készíteni otthon, milyen sajtot használ hozzá?
Milyen típusú sajtot tesztek a pizzára? Illetve milyen sorrendben teszitek a tésztára a hozzávalókat?
Nem a mirelit pizzákra gondolok, hanem, amit te gyúrsz, készítesz teljesen.
Nálam ez mindig attól függ, hogy milyen a többi feltét rajta vagy milyen stílusú a pizza. Gondolok itt arra, hogy klasszikus magyar ami tele van mindenféle feltéttel vagy inkább vékonytésztás kevés nápolyi pizza jellegű.
De én tényleg mindenfélét szoktam használni. Például: Grana padano, pecorino romano, mozzarella, trappistáját, feta sajt, cheedar stb.. Tényleg attól teszem függővé, hogy éppen milyen jellegű a feltét és a tészta.
Pont a hétvégén vettem egy Svájci borral ízesített sajtot ami mellé szendvicsbe olíva bogyót, szárított paradicsomot és mortadellát ettem egy kis rukkolával. Szóval simán el tudnék képzelni belőle egy pizzát is, mert nagyon finom volt.
Én egyszer például csináltam egy olyan pizzát (az alap ötlet nem az enyém), hogy alulra mascarpone majd zöld pesto aminek a fő összetevője a pisztácia és végül pisztáciás mortadella és mozzarella sajt, valamit egy kis pirított pisztácia a tetején. Egy étteremben ettem egyszer egy hasonlót és az volt életem pizzája, így megpróbáltam lemásolni. :)
Trappistát vagy ami olcsó a boltban.
Alulra tubusos pizzakrém, majd sonka vagy szalámi, kukorica, hagyma, paradicsomkarikák, néha gomba, néha bacon, végül trappista sajt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!