Hortobágyi húsos palacsintát szoktak marhapörköltből is készíteni?
Figyelt kérdés
febr. 27. 09:14
1/7 anonim 



válasza:





Bármilyen pörköltből készíthető, autentikusan csirkéből szokták, de nyugodtan lehet marhából is.
2/7 anonim 



válasza:





Hogy szoktak-e az passz, de simán lehet.
3/7 anonim 



válasza:





Az eredeti recept szerint csirkepaprikásból készül.
4/7 anonim 



válasza:





Persze..Csak,akkor már nem hortobágyi húsos palacsinta lesz.Hanem csak húsos palacsinta.
5/7 anonim 



válasza:





Bármilyen pörköltből el lehet készíteni.
Valójában semmi köze nincs a Hortobágyhoz, egyszerű marketing fogás, ugyanis az 1958-es brüsszeli világkiállításra készítették el, és ahhoz borjúpörköltet használtak fel.
Nem a semmiből találták ki, az 1930-es évekből találtak hasonló receptet, ott maradék-mentő étel volt, bármilyen pörkölt maradékból elkészítve.
6/7 anonim 



válasza:





Lehet marhapörköltből is csinálni semmi sem tiltja.
Viszont ezzel elég erős,mély íze lesz
7/7 anonim 



válasza:





Az eredeti receptben borjúpörkölt szerepel. 1958-ban készítette egy magyar szakács a brüsszeli világkiállításon. A neve fantázianév.
Maga a hússal töltött palacsinta régebbi, és többféle hússal is készült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!