Marhapörkölthöz mely részeit tegyük a marhának?
Ott tartunk, hogy színhúsok, összevágott bordák. Van még a gerinc, de annak összevágása nagyon nagy darabokat eredményez és nem tudom, hogy abból is tegyek-e a pörkölthöz. A lábak húsaiból is lehet, hogy teszek bele, de abból főleg darálthúst csinálnék. A belsőségekből, tüdő, szív, máj is teszek a pörkölthöz.
A gerincével mi legyen?
Most a hátszínről beszélsz?
Azt teljesen "nullára" le kell tisztítani. Ami lejön, mehet pöribe, vagy húslevesbe. A tökéletesen hártya, ín, nyesedékmentes hátszín meg 2 hétre száraz pácba.
...
Amúgy a többit se igazán értem...
"LÁB" ? Az mi? Pata? Az kutyának jó rágcsának.
Lábszár? Annak meg a pörkölt alapjának kéne lenni, mert abból a legjobb.
"Ott tartunk, hogy színhúsok, összevágott bordák."
Ez mit jelent?
Milyen színhús, melyik része? Nyak, vagy bélszín? Nem mindegy.
A bordák akkor ezek szerint csonttal együtt vannak összevágva???
A "gerinc" összevágásából miért lennének nagy darabok? Olyanra vágod, amilyenre akarod.
Vagy az is csontos?!
Hát mondjuk egy marha feldolgozása alapból úgy kezdődne, hogy kicsontozzuk, ez alól csak speciális esetekben, és ételekhez van kivétel.
Mi ez a bohóckodás?
Lábszár, nyak, comb. Ezeknek van helye a marhapörköltben.
Belsőségeknek egész biztosan nem.
"Sajnos most nincs időm semmi ínyencség elkészítéséhez,"
Hű, hát ebből elég erősen süt, hogy jócskán túlvállaltad magad.
Úgy értem, ez nem idő kérdése, egy hátszínt, bélszínt, elég csak félredobni a hűtőbe, 1-2 napot ha csepeg, még jót is tesz neki, pácba 2 nap után is ráérsz betenni.
Egy ilyen ámokfutással meg hogy minden alkatrészt mindennel összekeversz, meg ki sincs csontozva az állat...
B@szhatod a rohammunkát, ha majd meg kell csinálni valami ételnek, abból mi lesz? Fele szétfő, fele gumi?
Nem derült ki, mi az a "színhús" (comb részek? ) ki van e csontozva az állat?
Ezt nem lehet kispórolni. Nem lehet a munkát munka nélkül megúszni.
Ez egy gányolás, amire készülsz.
Én csak abban tudok segíteni, hogy lehet normálisan megcsinálni.
Abban meg nincs ilyen, hogy minél előbb tapossuk be a fagyasztóba, a csontosan összekaszabolt gerincet.
Pláne egy marhánál, amit ha kiraksz az erkélyre, 2 hétig se lesz baja.
Eleve ott bukik a kérdés, hogy ha van egy egész állat, akkor hogy jön a képbe, a pörkölthöz a "színhús" meg a csontos borda?
Lábszár, nyak, szegy, lapocka... ez mehet a pörköltbe.
A többi, meg más ételekbe. Levesekbe, egészben párolva, raguknak, frissen sültnek, a nyesedék meg darálni.
#6-os, elképzelem ahogy a "gerincben" benne van a bélszín, és épp egy bárddal vágja fel, (csontot hogy másképp) "nagyobb darabokra" pörköltnek.
Azt hiszem, az ilyen szitukra találták ki a tragikomédia szót! :( :)
Mi a kérdés?
Azt írtad minden össze van vágva megy a fagyasztóba 5kg csomagokban.
Belsőséget ne rakd bele.
Nem az egész megy pörköltnek. Egyébként lakzikban én ettem már olyan marhapörit, amiben volt máj, tüdő, stb. és nem volt vele semmi bajom sem.
Az érdekelt volna, hogy ki melyik részét szokta beletenni a marhának a pörköltbe. Aztán volt aki le is írta és volt aki meg felfújta az egészet.
A nemesebb (puhább) húsok már külön vannak szortírozva. A pörköltnek való fele színhús a másik fele meg csontos hús lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!