Mik a különbségek a sertés-, és a marhapörkölt között? Lehet, hülye a kérdésem, de én még nem ettem marhapörköltet. Szeretném kipróbálni.
Alapjában ugyanaz, csak sokkal hosszabb a főzési idő. Nagyon finom, ha vörösbort is teszünk bele. Legjobb alapanyag hozzá a marha lábszár, a főzési idő 4-5 óra, az állat korától függően.
N
Az 1-es válaszoló összefoglalta a lényeget.Más a marhapörkölt íze mint a sertésé mivel eleve más ízű marhahús mint a sertés de ezt így nem lehet elmagyarázni.Ha megfőzted akkor fogod megérteni.Nagyon finom a marhapörkölt,nem fogod megbánni ha elkészíted.
Mehet mellé tészta,savanyúság vagy saláta vagy ahogy szereted vagy főtt krumpli.
Kis túlzással a disznónak olyan íze van, mint amivel megfűszerezed. Kb mint a csirke.
A marhának viszont magában is intenzív szaga és íze van, amit fűszerrel alakíthatsz, de attól még marha lesz. Egyszer kipróbálod és megtudod.
Csak annyi a különbség elkészítésben, hogy a marhát több ideig kell főzni.
A marhának elég jellegzetes íze, illata van. Szerintem drága is a marhahús, ezért inkább próbáld ki hogy ízlik e, először talán egy étteremben, minthogy megfőzd a lábassal aztán ha nem ízlik dobhasd ki.Ha ott ízlik akkor bátran próbáld ki, mert a házi csak jobb lehet.
Szerintem nokedli vagy főtt krumpli illik hozzá, sima főtt tészta nekem túl snassz ehhez a nemes ételhez. Én imádom a marhapörit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!