Használhatók piskótába barna cukrot fehér helyett?
Ugyanúgy müködik barna cukorral is, csak az íze meg szine lesz kicsit más.
Az elözöek csak addig jutottak, hogy a dédnagyanyám nem használta, akkor nem is lehet jó.
Már többször használtam barna cukrot, semmi gond sincs vele.
Aki lepontozott, árulja már el, miért tette. A barna cukor konkrétan melasszal színezett sima fehér kristalycukor.
"A barna cukor[1] olyan cukortermék, amelynek a jellegzetes barna színét a melasztól kapja. A melasz vagy a cukorgyártás során marad benne vagy pedig utólag keverik hozzá a már kész fehér kristálycukorhoz. Készülhet szárítással vagy anélkül; a szárítás nélküli barna cukor hivatalos neve lágy barnacukor."
A barna cukor eredetileg nem szinezve lesz, hanem nem távolítkák el belöle a gyártás során.
Az, hogy utólag kevenek hozzá melaszt, a legtöbb országban csalásnak számít, ugyanis azzal, hogy nem finomítják, sok értékes anyag marad benne, azutószinezéssel ezek nem kerülnekújra bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!