T i nem tesztek cukrot a palacsinta tésztájába?
Eddig akárhány receptet néztem, a nagy részükbe egyáltalán nem tesznek cukrot. Így viszotn teljesen ízetlen, "papaírízű" a palacsinta.
Én szeretem ha tésztájának is van egy kis édes íze.
Kipróbáltam egy kevés cukorral. Sokkal jobb! Nem értem, ezt miért hagyják ki belőle... Ti hogy készítitek?
Én úgy szoktam, hogy 200 g lisztből csinálok egy adagot. Ehhez egy csipet sót és 50 g cukrot adok.
Tapadást nem tapasztaltam. Inkább az szokott lenni, hogy átfordításkor hajlamos szakadásra. De ezt én úgy veszem észre, hogy nem a cukor befolyásolja, hanem ha kevés a tojás benne. A 200 g liszthez 2 db tojásnál szakad, 3 db-nál gyönyörűen egyben marad.
Púpozott kanálnyi cukor? Tíz kiló liszthez?
Nem tudom, én soha nem teszek cukrot a tésztába, mégsem papír ízű, hanem finom.
Én lisztet, tojást, szénsavas vizet, tejet, sót, cukrot.
És töltelék nélkül is esszük a palacsintát, így nem árt ha alapból van íze.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!