Mi az a pörkölt, mi az az alap, mi az a nokedli lisztkeverék, balzsamecet, gersli, hámozott paradicsom?
Tanulnék főzni de minden recept kínai:(
Pl ebbe segítenétek?
1.kérdésem hozzávalókról:
25 dkg Sertéspörkölt: Ilyet lehet boltban kapni? Hogy néz ki? Lefqgyasztva vmi zacskóban a hűtőkben?
1/2l alaplé: és ilyen van boltban vagy a receptben en csinálom meg?
Elkészítésnél:
4. Pontnál: a lassuföző aljára a sülthagymából kell tenni ahogy a képen? Vagy sima hagymát? Aztán rá a szalonna félkáposzta és "pörkölt". Mi a joisten az a pörkölt"? (Mert mondjuk marha meg kakaspörkölt körettel, még mond nekem vmit de igy nature hogy pörkölt?)Vagy ha nincs boltban akkor ezt nekem kéne előtte csinálni? Vagy a 3.pontban levő pirospaprikás hagyma-szalonna cuccot nevezi pörköltnek?
5.pont "rátesszük a maradék hagymát" milyen maradék hagymát? a nyerset vagy a sülthagymásbol kell félretenni ehhez a lépéshez?
6. "Felöntjük alaplével" az mi is?
Vagy ez:
Tenyleg van olyan a bolttokban hogy hámozott paradicsomkonzerv, vagy kb keressem ezt 50 voltban mire valahol tényleg árulják is?
A balzsamecet az ilyen 2000 Ft-os valami lehet, amibol majd kell 1 evőkanál, a többi meg 10 évig se semmihez? Es azt hol találom egy boltban? A sima ecetnél?
A zöldpaprika az a csípős ízű paprika ami zöld?
5.pont"a kész mártást beforraljuk" kapargassam le a húsról? Es tegyem fazékba főni meg sűríteni?
Hozzávalóknál:" nokedli lisztkeverék" az nem egészségtelen? Csak merr úgy tudom van pl olyan is hogy kész krumplipürépor és elvileg az ilyenek egészségtelenek, mint a gyors kész rizs is, meg a zacskós levesek is. Nem?
Igazán szívesen és nagyon sok sikert kívánok!
De nem árt egy ismerős, aki tud főzni és gyors tanácsokat tőle is kaphatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!