Mi az a pörkölt, mi az az alap, mi az a nokedli lisztkeverék, balzsamecet, gersli, hámozott paradicsom?
Tanulnék főzni de minden recept kínai:(
Pl ebbe segítenétek?
1.kérdésem hozzávalókról:
25 dkg Sertéspörkölt: Ilyet lehet boltban kapni? Hogy néz ki? Lefqgyasztva vmi zacskóban a hűtőkben?
1/2l alaplé: és ilyen van boltban vagy a receptben en csinálom meg?
Elkészítésnél:
4. Pontnál: a lassuföző aljára a sülthagymából kell tenni ahogy a képen? Vagy sima hagymát? Aztán rá a szalonna félkáposzta és "pörkölt". Mi a joisten az a pörkölt"? (Mert mondjuk marha meg kakaspörkölt körettel, még mond nekem vmit de igy nature hogy pörkölt?)Vagy ha nincs boltban akkor ezt nekem kéne előtte csinálni? Vagy a 3.pontban levő pirospaprikás hagyma-szalonna cuccot nevezi pörköltnek?
5.pont "rátesszük a maradék hagymát" milyen maradék hagymát? a nyerset vagy a sülthagymásbol kell félretenni ehhez a lépéshez?
6. "Felöntjük alaplével" az mi is?
Vagy ez:
Tenyleg van olyan a bolttokban hogy hámozott paradicsomkonzerv, vagy kb keressem ezt 50 voltban mire valahol tényleg árulják is?
A balzsamecet az ilyen 2000 Ft-os valami lehet, amibol majd kell 1 evőkanál, a többi meg 10 évig se semmihez? Es azt hol találom egy boltban? A sima ecetnél?
A zöldpaprika az a csípős ízű paprika ami zöld?
5.pont"a kész mártást beforraljuk" kapargassam le a húsról? Es tegyem fazékba főni meg sűríteni?
Hozzávalóknál:" nokedli lisztkeverék" az nem egészségtelen? Csak merr úgy tudom van pl olyan is hogy kész krumplipürépor és elvileg az ilyenek egészségtelenek, mint a gyors kész rizs is, meg a zacskós levesek is. Nem?
Já es a lenyeg lemaradt!
A lassúfőzőkről ezt írják:
" a lassú főző lehetővé teszi, hogy úgymond „egy edényben” készíts ételeket - beleteszed az összes hozzávalót, beállítod a hőmérsékletet, az időt és amíg fő az étel, foglalkozhatsz mással. Így nem kell a tűzhelynél ácsorogni vagy további edényeket használni."
Ehhez képest a lassufőző receptek meg: süssd ki a szalonnat keverd bele a feldarabolt hagymát..es igy tovább.
"Csak annyit kell tenned, hogy felvágod az összetevőket, majd azokat egy edénybe teszed, összekevered, lezárod a fedőt és bekapcsolod. Több dolgod nincs is a lassú főzővel. "
Amiket olvasok recepreket ott meg dinsztelj sűríts habarj keverd be meg ezeregy ilyen..
3 hogyne láttam volna.
De boltban soha eletemben nem láttam ja.
Tegyek hozzá "pörköktet" az mi a joisten? Kockázzak süssek hust fűszerezzem be és az? Akkor ninek irják hogy nem kell főznöm a lassu főzővel mert tegyunk bele mindent es magátol kész van?
Mikor ezeregy dolgot kell elotte csinálni?
Hát ez egy maradék mentő recept. Pörköltet természetesen nem lehet venni a boltban. Ha mondjuk a vasárnapi ebédből megmarad akkor fel tudod hozzá használni.
Mártás a hús alatt van, nem kapargatjuk le róla. Ezt mondjuk nem is tudtam igazán értelmezni.
Az alaplé pedig igazából egy húsleves lé. Sokan főznek otthon és le fagyasztják. Ha ilyen nincs akkor egy egyszerű módon sima leveskocka-víz kombóval elkészíthető. Persze ízbeni különbség az érezhető.
Balzsamecet felhasználható pácokhoz, saláta öntetekhez, mártásokhoz is.
Hámozott paradicsomkonzerv kapható bármelyik üzletben. Én speciel a spárban szoktam venni.
Nokedli liszt keverék?
Be kevered a nokedli tésztát és kiszaggatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!