Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi az a pörkölt, mi az az...

Mi az a pörkölt, mi az az alap, mi az a nokedli lisztkeverék, balzsamecet, gersli, hámozott paradicsom?

Figyelt kérdés

Tanulnék főzni de minden recept kínai:(

Pl ebbe segítenétek?


[link]


1.kérdésem hozzávalókról:

25 dkg Sertéspörkölt: Ilyet lehet boltban kapni? Hogy néz ki? Lefqgyasztva vmi zacskóban a hűtőkben?



1/2l alaplé: és ilyen van boltban vagy a receptben en csinálom meg?


Elkészítésnél:

4. Pontnál: a lassuföző aljára a sülthagymából kell tenni ahogy a képen? Vagy sima hagymát? Aztán rá a szalonna félkáposzta és "pörkölt". Mi a joisten az a pörkölt"? (Mert mondjuk marha meg kakaspörkölt körettel, még mond nekem vmit de igy nature hogy pörkölt?)Vagy ha nincs boltban akkor ezt nekem kéne előtte csinálni? Vagy a 3.pontban levő pirospaprikás hagyma-szalonna cuccot nevezi pörköltnek?


5.pont "rátesszük a maradék hagymát" milyen maradék hagymát? a nyerset vagy a sülthagymásbol kell félretenni ehhez a lépéshez?

6. "Felöntjük alaplével" az mi is?



Vagy ez:

[link]


Tenyleg van olyan a bolttokban hogy hámozott paradicsomkonzerv, vagy kb keressem ezt 50 voltban mire valahol tényleg árulják is?


A balzsamecet az ilyen 2000 Ft-os valami lehet, amibol majd kell 1 evőkanál, a többi meg 10 évig se semmihez? Es azt hol találom egy boltban? A sima ecetnél?


A zöldpaprika az a csípős ízű paprika ami zöld?


5.pont"a kész mártást beforraljuk" kapargassam le a húsról? Es tegyem fazékba főni meg sűríteni?


Hozzávalóknál:" nokedli lisztkeverék" az nem egészségtelen? Csak merr úgy tudom van pl olyan is hogy kész krumplipürépor és elvileg az ilyenek egészségtelenek, mint a gyors kész rizs is, meg a zacskós levesek is. Nem?



ma 16:01
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
De az nem főtt úgy rá a húsra. Ami a húson van mártás azt a húson hagyod. Kiszeded a combokat és a mártás ami ott maradt azt be forralod, ízesíted, le turmixolod, hogy ne legyen darabos.
ma 18:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/32 A kérdező kommentje:
19 kisbabának csináltam aki még nem ehet tojást meg ilyenek. A fehérlisztben is olyan anyagok vannak (talán a glutén? Már nem emlékszem)mik nekik még nem jók, vagy nem szabad.
ma 18:03
 23/32 A kérdező kommentje:

21 köszi! Na igy világos. Csak ez megint az hogy akkor sehol nem főz készre a lassúfőző ha eleinte csináljak pörköltet is levesalapot is dinszteljek pároljak piritsak vagy mi mindent még, a végén meg még habarjak sűrítsek meg a stb.

Akkor minek a lassúfőző?

ma 18:04
 24/32 anonim ***** válasza:
100%

Engedd már el ezt a hülye lassúfőzőt.


És értsd már meg, hogy bizonyos ételek külön alapanyagokból készül. Lassúfőző ide vagy oda.

Attól mert van attól nem fog minden csak úgy elkészülni.

ma 18:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/32 A kérdező kommentje:

Azt értem hogy bableveshez bab kell, tyúkhúsleveshez meg tyúk.(amugy csirke meg tyúk közt is a jol tudom különbség van.)

De akkor mondjak le a alssúfőzőről is? Bennem felgyúlt a remény mert azt írta amatőröknek is ajánlják, receptek tippek konyhai trükkök is vannak a könyvében meg stb a hülyéknek is.


De akkor még azt a szintet se hozom..hát ez katasztrófa.

ma 18:14
 26/32 anonim ***** válasza:
100%

Ezeket a könyveket próbáld, de alaposan olvasd el a részleteket:

- Horváth Ilona: Szakácskönyv

- F. Nagy Angéla: Fiatalok főzőiskolája

A fenti könyvekben sok okosság van, amelyek ma is megállják a helyüket. Tanácsok is, recepetek is.

ma 19:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 27/32 anonim ***** válasza:

A Horváth Ilona Szakácskonyvnek van egy új kiadása amiben képek is vannak. Egy egy nagyon jó ajánlás volt.

Ezt olvasd, minden nagyon érthetően le van benne írva.

ma 19:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 28/32 anonim ***** válasza:
Elég gyakorlott háziasszonynak tartom magam. Több mint 10 éve főzök és sütök. De nincs szükségem lassúfőzőre. Totál hasztalannak tartom.
ma 19:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 29/32 anonim ***** válasza:

Rengeteg féle alaplé van:

[link]



[link]


[link]


Az, hogy neked melyik lenne a legjobb, sok mindentől függhet, pl az ízléstől, étrendtől (pl vegán vagy mindenevő), egyéni érzékenységtől (pl hisztamin intolerancia, allergia, stb).


Mi zöldség alaplét szoktunk csinálni, mert azt mindegyik családtag meg tudja enni illetve inni. De mindegyik jó, ha nektek nincsenek emésztési vagy egyéb gondjaitok.

ma 19:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 30/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsokat. Azthittem egy gép majd megment.

De akkor ruházzak be főzős szakáncskönyvekre. Köszi az ajánlást:)

ma 19:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!