Mi az a pörkölt, mi az az alap, mi az a nokedli lisztkeverék, balzsamecet, gersli, hámozott paradicsom?
Tanulnék főzni de minden recept kínai:(
Pl ebbe segítenétek?
1.kérdésem hozzávalókról:
25 dkg Sertéspörkölt: Ilyet lehet boltban kapni? Hogy néz ki? Lefqgyasztva vmi zacskóban a hűtőkben?
1/2l alaplé: és ilyen van boltban vagy a receptben en csinálom meg?
Elkészítésnél:
4. Pontnál: a lassuföző aljára a sülthagymából kell tenni ahogy a képen? Vagy sima hagymát? Aztán rá a szalonna félkáposzta és "pörkölt". Mi a joisten az a pörkölt"? (Mert mondjuk marha meg kakaspörkölt körettel, még mond nekem vmit de igy nature hogy pörkölt?)Vagy ha nincs boltban akkor ezt nekem kéne előtte csinálni? Vagy a 3.pontban levő pirospaprikás hagyma-szalonna cuccot nevezi pörköltnek?
5.pont "rátesszük a maradék hagymát" milyen maradék hagymát? a nyerset vagy a sülthagymásbol kell félretenni ehhez a lépéshez?
6. "Felöntjük alaplével" az mi is?
Vagy ez:
Tenyleg van olyan a bolttokban hogy hámozott paradicsomkonzerv, vagy kb keressem ezt 50 voltban mire valahol tényleg árulják is?
A balzsamecet az ilyen 2000 Ft-os valami lehet, amibol majd kell 1 evőkanál, a többi meg 10 évig se semmihez? Es azt hol találom egy boltban? A sima ecetnél?
A zöldpaprika az a csípős ízű paprika ami zöld?
5.pont"a kész mártást beforraljuk" kapargassam le a húsról? Es tegyem fazékba főni meg sűríteni?
Hozzávalóknál:" nokedli lisztkeverék" az nem egészségtelen? Csak merr úgy tudom van pl olyan is hogy kész krumplipürépor és elvileg az ilyenek egészségtelenek, mint a gyors kész rizs is, meg a zacskós levesek is. Nem?
Paprikás krumplit tudok csinálni.
A lassu főzőről azt olvastam beleteszel mindent elinditod aztán megcsinalja az egészet.
Es nem olvastam olyat hogy DE előtte csinálj pörköltet levest dinsztelj pácolj keverj sűríts habarj.
Pont az a bajom hogy érzékem sincs semmihez. A huslevesem vízízü állandoan, a tésztáim ehetetlenek, csak azért esszük hogy ne haljunk éhen, másra nem jók amiket csinálok. Na a mákostészta még oké. De azért komolyabb étkezés nélkul nem lehet élni.
Ja es tudok bablevest is vagy babgulyást vagy mi az. Van egy olyan receptem amit meg is tudok csinálni ízletesre is.(merthát baberlevél az fed mindent..)igaz étteremből kivágnának azzal is..
Koszi 15.
Nekem vmi 6.érzékem nincs meg az egészhez.
A legtriviálisabb példám:
Anyánál, mamánál TUDOK palacsintát sütni. En állítom össze is én keverem ki, abban mondhatni peofi vagyok.
De:
A mostani albérletemben (pedig ugyanúgy gáztűzhely), vagy pászkákat sütök ami olyan kemény száraz mint a kartonlap, vagy meg se lehet fordítani sem mert totál szétszakad apró darabokra(mégcsak nem is félbe ahogy alányúlsz, hanem ahol csak megmozgatod màr szakad)
Habár rájöttem pl ne tönkölylisztbol csináljam már. Lisztekkel ne kísérletezzek.(akkor amugy a tönkölyliszt mire való..?)
De szoval ebben a mostani albérletemben nem kevesebb, vagy 10 szer estem már neki a palacsintának, hol több tojással, hol kevesebbel, hol olajjal, hol zsírral, hol a tésztába is olajat, hol nem, hol ezzel a serpenyővel, hol azzal, már inkább elhoztam anyától is a serpenyőt, de 10. alkalommal is konstatálnom kellett a száraz tényeket, hogy engedjem el a palacsintasütést végleg.. es ugye strandon vagy étteremben ha látunk palacsintát 1 kis zsenge szál 500-700 Ft..amit ugye nem veszek mert kb 4 kéne hogy jólessen az meg 2-3 ezer ft és csak palacsinta..
Mai napig nem jöttem rá hol rontom el. Úgy, hogy anyánál mamánál viszont megy.
Hu meg vmi meggyes gesztenyés tortához is vmi spéci lisztet vettem mert olyan hu de egészséges tortát akartam, és az se állt össze, hanem csak a fotó erejéig valahogy összetákoltuk az egyik oldalát, hogy úgy nézzen ki mintha állna legalabb egy kattintás idejéig..
De nemhogy erre tanitanának iskolákban. Borzalom kín felnőve vergődni.
Nem tudom mit rontasz el a palacsintán. Nekem nincs konkrét receptem, hogy miből mennyi kell. De liszt, 1-2 tojás, tej, savas víz, egy csipet só, egy csipet cukor és olaj.
A serpenyőt mindig kicsit olajozom.
A spéci liszteket felejtsd el. Mindegyik másképp működik. Egy tapasztalt embernek se könnyű.
"Mártás a hús alatt van, nem kapargatjuk le róla. Ezt mondjuk nem is tudtam igazán értelmezni."
A 2.link replcepten irja:
"
4. A mártást a csirke combokra öntjük, az edényt 6 óra lassú fokozatra vagy 3- 4 óra gyors fokozatra állítjuk, és készre főzzük az ételt.
5. A kész mártást kedvünk szerint beforraljuk és ha sűrűbben szeretjük, kevés liszttel, keményítővel besűritjük."
Ha ráfőtt a húsra akkor hogy kezdek neki "beforralni"? Es mi az a "be" előtag is? Nemcsak simán forralom hanem beforralom?
Kicsinálnak a receptek.
"meggyes gesztenyés tortához is vmi spéci lisztet vettem mert olyan hu de egészséges tortát akartam"
De az volt a receptben, hogy vegyél spéci lisztet hozzá? Nem. Akkor mi a facnak eszelsz ki ilyeneket,mikor tudod magadról, hogy a palacsintát is el tudod qrni?! Kövesd a receptet oszt annyi. Ha meg nem érted a receptet, akkor keress olyat, amiben ismered a szavak jelentését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!