Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sütöttetek már ezékiel kenyeret?

Sütöttetek már ezékiel kenyeret?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy alapvetően lepénykenyér, de örülnék, ha kicsit jobban megkelne. Hogy szoktátok csinálni, hogy valamivel levegősebb legyen?

2024. ápr. 26. 19:23
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem, és nem is tervezem. A szóját köszönöm, nem kérem. Számomra tilos. Nem allergia miatt, hanem a magas jódtartalma okán.
2024. ápr. 27. 08:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Én lapos lepénykenyeret szoktam csinálni serpenyőben. Egy kis szódabikarbónát teszek bele, na meg olajat (általában szőlőmagolajat), ha kihagyom, kissé leragad. Lekvárral, gyümölcspürével vagy valamilyen mogyorókrémmel szoktam enni. Nem találom már a receptjét, úgy 10-15 éve találtam és nyomtattam ki.

Viszont találtam két rendes kenyeres receptet, ezekhez élesztő kell:

[link]

[link]


(1-es nem tudom, milyen szójáról ír, az Ezékiel lisztben nincs szója...)

2024. ápr. 28. 01:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
0%
Hol írtam olyant, hogy a lisztben. A talált receptekben sz egyik összetevő.
2024. ápr. 28. 16:03
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!