Körülbelül hányféle ételt szoktatok főzni a mindennapokban? Hogy lehetne változatosabban étkezni?
Mostanában gondoltam bele hogy mi mindig ugyanazt a kb 5-6 féle ételt készítjük évek óta, és már kezd elég unalmas lenni.
De ahányszor új receptekkel kísérleteztem, valahogy egyik se lett finom. - Természetesen ezeket többször próbáltam elkészíteni nem csak egyszer... és nem lettek ehetetlenül rosszak, nem "rontottam el", egyszerűen csak azok nem voltak olyan jók.
Jobbnál jobbnak hangzó receptek jönnek szembe a neten, egy csomó sütős-főzős youtubert is követek, szeretem ezeket a tartalmakat nézni, de ahányszor arra gondolok hogy az egyiket elkészíteném, vagy számomra nem elérhető hozzávalók kellenének hozzá, vagy egyszerűen csak arra gondolok hogy ha megcsinálnám biztos nem lenne olyan finom végül. (Legtöbbször inkább a második)
Ja igen, és eleve csak olyan étel jöhet szóba amivel max 30-40 percet kell foglalkozni, mert az időbe ennyi fér bele.
Mennyi az átlag, ki hányféle különböző fogást szokott készíteni a mindennapokban?
Van bármi trükk erre, hogy hogy lehetne változatosabban enni, hogy lehet megtalálni azokat a recepteket amik tényleg finomak lesznek?
(Meg ott van az a probléma is, hogy egy recepthez meg kell venni egy teljes csomagot valami olyan alapanyagból, amiből kell a kajába 1-2 kanálnyi, és nem tudom ilyenkor a többivel mit kéne csinálni. Nagyon pazarlónak tűnik a kísérletezgetés.. nemrég dobtam ki egy üveg mustárt amiből hiányzott kb egy kiskanálnyi, mert kellett egyszer egy recepthez ami végül nem is lett túl jó és nem hinném hogy valaha újra elkészítem. Ez is elveszi a kedvem, nem szeretek ételt kidobni.)
#11
Persze, igyekszem, és van hogy sikerül, de van bőven olyan alapanyag amit nem tudok máshoz felhasználni. Pl mint írtam a mustárt utálom, nem tudtam mire ellőni. De volt hogy vettem ázsiai kajához valami jellegzetes ízű szószt, azt se tudtam máshoz elhasználni.
Amúgy 2-3 napig eszek egyféle ételt, de azon kívül pont azt szeretem amit írsz - "kedden nutellás mascarponés babapiskóta az ebéd, szerdán viszont paradicsomos húsgolyókat akarsz enni, aztán csütörtökön tejszínes lazacos tésztát", - egymás után pont eltérő ételeket szeretek enni, nem ugyanazt, pl a maradék pizzaszósz is problémás szokott lenni, tudom hogy lehet használni tésztához, de a pizza (paradicsomos tésztaétel) után nem vágyok másik paradicsomos tésztaételre.
De a maradék hozzávalók csak az egyik gondom az egésszel..
Hetente 3-4 alkalom között főzök-sütök. Gyakori: borsó, zöldbab, krumpli, rizs, bologna-i tészta, sima paradicsomragus tészta, mostani hónapban nagy kelkáposztából lesz majd még 3. étel is. Tehát alapvetően sok zöldség és sok gabona. Krumpliból szinte minden, mint például gyakran sültkrumpli és főzelék is. Mostanában kelkáposztafőzi miatt ahhoz is volt krumpli. :-) A kelkápi feléből rakott kel lett, negyedéből főzi lett, további negyedéből káposztás tészta lesz. (Utóbbit mostanában fogom újonnan kipróbálni és állítólag jó.)
35/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!