Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lencsét lehet forró vízben...

Lencsét lehet forró vízben áztatni? Vagy csak hidegben?

Figyelt kérdés
ha csak hidegben, miért? ha meleg vízben ázik, nem lesz hamarabb puha és főzésre kész?
2010. nov. 4. 08:17
 1/5 anonim ***** válasza:
Én soha nem áztatom a lencsét, mégis szinte 40 perc alatt megfő.Mondjuk látom, hogy melyik az idei, és azt veszem, nem a 2 éveset, mert azt tuti, hogy kell 2 óráig főzni.
2010. nov. 4. 08:33
 2/5 anonim ***** válasza:
nincs jelenetősége a víz hőmérsékletének. én előző nap este hidegvízbe szoktam áztatni.bár itt olvastam, hogy sokan nem is áztatják és mégis hamar megpuhul.
2010. nov. 4. 08:34
 3/5 A kérdező kommentje:

a múltkor sárgaborsót áztattam hideg vízben egy egész éjjen át, másnap több mint másfél óráig főztem és még mindig kemény volt....

akkor szar sborsót vettem???

köszönöm az eddigi válaszokat.

nem akarom a lencsével is megszívni :)

2010. nov. 4. 08:55
 4/5 anonim ***** válasza:
Soha nem áztatom a lencsét sem, a sárgaborsót sem. Csak az első levét leöntöm szűrő segitségével, mert a lencséé csúnya, a borsó pedig habzik.
2010. nov. 4. 14:51
 5/5 anonim ***** válasza:
Én sem áztatom a lencsét.
2010. nov. 4. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!