Meddig kell az őzhúst ecetes vízbe áztatni, hogy ne legyen kellemetlen illata?
Szia!
Van úgy, hogy egy egész éjszakára benn hagyjuk,de volt olyan is, hogy csak pár órára tettük vízbe. ez attól is függ, hogy mennyi idős volt az állat, illetve, hogy mikor lett lőve...Fagyasztott vagy friss?
A friss azért furi,mert febr. végével vége a vadászszezonnak...nem lehet lőni.
Üdv!
ui.: találkoztam már olyan fagyasztott vadhússal, amit párzási időszakban lőttek, és rettentő erős "hím"íze volt.
Csak most olvastam a kérdést.
Ne áztasd semmibe, kezdd el főzni. Amíg nem sül zsírjára rettenetesen büdös, agresszív vadszagú.
Ez azonban a főzés során az illatos fűszerek, a gomba, a vörösbor adagolásával kiváló harmonikus ízzé növi ki magát.
Ha számodra ez is bántó, akkor más, kevésbé karakteres hússal próbálkozz. Az őz őz ízű, a birka birkaízű. Vagy ízlik, vagy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!