Sütőtök krémlevest szeretnék főzni, van bevált receptetek?
Víz, húsleveskocka, tejszín (ezzel ne spórolj), só, bors és persze a tök. Pontos mennyiségeket nem tudok mondani, mert én mindig csak úgy dobálom bele a hozzávalókat.
A legegyszerűbb, legfinomabb leves, imádom. Általában levesborsót (Backerbsen, készen kapható) eszünk hozzá mert az mindig van itthon, de még jobb, ha szeletelt, nagyon picire vágott húsos szalonnát sütsz pirosra és azt szóród a tetejére.
60 dkg sütőtök
1 szál póréhagyma
3 db burgonya
víz
erőleveskocka
gyömbér
só
bors
1 doboz (250 ml) főzőtejszín
A sütőtököt és a burgonyát lehéjazzuk, megmossuk és kockára vágjuk. A pórét megtisztítjuk és felkarikázzuk.Az összes zöldséget egy fazékba tesszük, és felöntjük kb. 2 liter vízzel. Hozzáadunk 4 db erőleves kockát és fedő alatt, takarék lángon kb. 15-20 perc alatt puhára főzzük az egészet.10-15 kocka főtt burgonyát elkülönítünk, a többit turmixgépben egy doboz tejszínnel összeturmixoljuk. Sózzuk, borsozzuk, megvadítjuk egy kis gyömbérrel, beletesszük a főtt burgonyakockákat, majd rottyantunk egyet az egészen. Apróra vágott pirítóssal és reszelt sajttal tálaljuk.
Nállunk mindig beválik :)
Igen, pont ilyet csinált tegnap a vacsoracsatában is Ági. HOZZÁVALÓK: 1,5 kg sütőtök, 2 ek. vaj, 10 dkg tökmag, 2 ek. cukor, 5 dl húslé, 2 ek. méz, 15 dkg sárgarépa, 1 tk.reszelt gyömbér, só, bors.
Elkészítése: A tököt megsütjük. Edényben cukrot karamellizálunk, hozzáadjuk a vajat és megpirítjuk rajta az apróra vágott répát, majd hozzáadjuk a sült tököt, ízesítjük sóval, borssal és gyömbérrel, majd felöntjük húslével. Mikor a répa is megpuhult, hozzáadjuk a mézet és összeturmixoljuk. A levest pirított tökmaggal meghintve tálaljuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!