Van olyan aki nem kimérve, hanem csak rutinból (szemre) csinálja a palacsintát?
Nincs sem konyhai mérlegem, sem tartályom, amiben kimérjem a tejet, vagy bármit ezért érdekelne, hogy akik nem is használnak ilyeneket, miből mennyit tesznek bele.
Le tudná írni valaki, hogy hogyan készíti pontosan? Mármint magára a menetére is kíváncsi lennék. Csak mert amennyi videó van, annyi féle variáció.nvalaki szódával/ásványvízzel csinálja l, valaki nem. Akinek van bevált receptje az légyszi segítsen. Mennyiségre kb egy nagyobb családnak valót szeretnék. Kb 15-20 db de nagyobb adag is lehet.
Anyukám szemre csinálja, ő a szódával kezdi, hogy ne tapadjon az edény falára a liszt. De amúgy ahogy érzi összeönti a dolgokat, ha kicsit sűrűbb lett, akkor hígít rajta, fordítva meg tesz bele több lisztet stb.
Nálunk szóda, tej, tojás, olaj, liszt és pici só kerül a tésztába.
Én is szemre mérem.
Szóda, tej(ha van itthon, ha nincs akkor kimarad), tojás, pici cukor, olaj,csipet só. Ezeket jól összekavarom és adagolom a lisztet.
Belemerítem a merőkanalat így látom, hogy sűrű, híg vagy jó.
Ha sűrű kap még szódát, ha híg akkor lisztet.
Én pont tegnap csináltam, szemre mérem mindig. Sose rontom el.
2 tojás, kb. 4 deci tej, 1 dl víz, 1 bögre liszt (2,5 decis bögre) édesítő, pici só.
Cukrot, szódát, olajat én nem teszek a tésztába. A cukortól leragad, szódát amúgy sem veszek sosem, csak a palacsinta miatt nem megyek boltba. Csináltam már szódával, nekünk nem jön be.
Teflonsepenyőben sütöm, 1 teáskanál olajat teszek sütéskor a palacsinta alá.
Ez nekünk bombabiztos recept.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!