Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell szép “foltos”...

Hogyan kell szép “foltos” palacsintàt csinàlni?

Figyelt kérdés

Akárhányszor palacsintát sütök, mindig világos színűek maradnak. Mit kellene bele többet tenni, hogy olyan barna foltosak legyenek?

Kezdő vagyok még a sütés-főzésben, ha ez mentség.:) Köszönöm ha segítetek valami tuti recepttel!


jún. 27. 13:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
92%
Tovább kell sütni.
jún. 27. 13:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
26%
Olajozd ki a serpenyőt minden palacsinta után.
jún. 27. 13:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 A kérdező kommentje:
Ennyi a titok?
jún. 27. 13:31
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Tovább kell sütni, ennyi
jún. 27. 13:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
67%

Azért én továbbra is ajánlanám az olajozást, mert száraz serpenyőben, hiába teszel a tésztába olajat, sütheted órákig is, egy szép nagy kiszáradt, egyszínű sötétbarna palacsintád lesz, nem foltos...


De próbáld ki!

jún. 27. 13:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
68%

Olajozd és süsd tovább. Ennyi.

Ha pedig egyszinuen barnas lesz es nem foltos akkor a palacsintasuto nem alkalmas rá

jún. 27. 13:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
66%
Erősebb lángon süsd és némi cukor a tésztába.Ha karamellizálódik lesz barna foltos
jún. 27. 14:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
9%
Teflonba kell sütni.
jún. 27. 14:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:

miért fontos hogy foltos legyen ? miėrt nem elég ha finom

én aranybarnára sütöm cukor is van tésztába és vajon sütöm meg ės mindenkinek izlik igy is .

jún. 27. 17:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 SZTANN ***** válasza:
42%
Minden igaz: jó a masszába egy kicsi olaj (csipet só, kicsi cukor), legyen a serpenyő vékonyan olajozva, jó forrón. De akkor lesz tényleg foltos, ha a massza kicsit habos, ha éppen megfelelő állagú (se nem híg, se nem sűrű). Nem árt, ha nem csak egyik oldalon sütöd, hanem meg is fordítod. Attól lesz habos, ha alaposan felvered (nem csak elkutyulod), teszel bele kicsi szódavizet, sőt egy csipet szódabikarbónát. Menet közben is újra keverheted a masszát az edényben, hogy ne álljon össze.
jún. 27. 21:51
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!