Szép vékony palacsintához tudnátok receptet?Saó
Sajnos amit én készitettem ha vékonyra akartam elszakadt folyton.
Miért?
Könnyű receptet írjatok, mert kezdő vagyok
Egy tojásra számítva 15 dkg liszt, 3 dl tej, 1 dl szódavíz. csipet só, esetleg egy kiskanál porcukor.
Nem teszek olajat a tésztába, de mindegyik előtt kiecsetelem olajjal a teflonos palacsintasütőt. Szép vékony lesz.
Ha szakad akkor uss bele meg egy tojast es nagy esellyel nem fog. Ha ugyis szakadna, susd kicsit tobb zsiradekon.
Nalumk 14dkg liszt, hozzá 1 tojás, 2 csipet só, 2 csipet cukor, 125ml tej, es ha ez csomomentes, 125 szodaviz.
Ez az alaprecept amit evek ota sutunk.
3 dl szénsavas víz, 1,5 dl tej, 3/4 dl étolaj, csipet só, 3 tojás, 20 dkg liszt (én keverve szoktam csinálni 14 dkg teljes kiőrlésű, 6 dkg normál finomliszt, de az eredeti receptben sima finomlisztre volt).
Évek óta használom ezt a receptet, szép vékony palacsintákat lehet belőle sütni. Kevés olaj a palacsintasütőbe az első sütése előtt általában elég szokott lenni az egész mennyiségre.
Ahogy látom, mindenkinél mások az arányok, így sokkal okosabb nem leszel Kérdező!:)
...és hogy még jobban megzavarjalak, itt az 6-ik variáció, ahogy én csinálom:
20 dkg liszt (magyarán, ahány tojás, annyiszor 10 dkg liszt)
2 tojás
3 dl tej
3 dl szóda
csipet só
1 vaníliás cukor
A vastagsága meg attól függ, hogy mennyi tésztát öntesz a palacsintasütőbe.
Én a tésztába nem teszek olajat, viszont minden második palacsinta előtt zsiradékozom a palacsintasütőt. (azért írom így, mert én baromfizsírt - tyúk, liba, kacsa - használok)
100 esetből 99x az első palacsinta elszakad, a többivel semmi gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!