Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hoyg lesz szép vékony tekerhet...

Hoyg lesz szép vékony tekerheto palacsinta ?

Figyelt kérdés
Finom de mindig vastagra sikerül nekem.
2021. okt. 16. 18:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
80%
Több folyadék kell bele, leginkább szóda, vagy ásványvíz.
2021. okt. 16. 18:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:

Szénsavas ásványvízzel szoktam.

Kb mennyire legyen híg?

2021. okt. 16. 18:33
 3/11 anonim ***** válasza:
94%
Hát legyen hígabb, mint ahogy eddig csináltad. Minél hígabb, annál vékonyabb.
2021. okt. 16. 18:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
62%
Azért nem egészen igaz, amit a 3-as ír, ha túl hígra csinálod, akkor nem lesz belöle palacsinta!
2021. okt. 16. 19:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
83%

4-es, ott a pont, a végtelenségig nem lehet hígítani. Csak nehéz máshogy válaszolni arra a kérdésre, hogy mennyire legyen híg a tészta, ha eddig túl vastag lett a palacsinta.

De kérdező, időközben rájöttem, hogy tudod egyszerűen megcsinálni: bekevered a tésztát, kisütöd az első palacsintát. Ha túl vastag lett, akkor a tésztához még öntesz egy kevés szénsavas ásványvizet, aztán abból sütöd ki a második palacsinát. Ha az is túl vastag, akkor megint egy kis ásványvíz...

2021. okt. 16. 19:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 A kérdező kommentje:
5. Igen csak ezt a kísérletezést untam meg gondoltam hátha ír valaki egy receptet hogy én így szoktam ..
2021. okt. 16. 19:46
 7/11 anonim ***** válasza:
79%

Nincs recept, érezni kell. 2 emberre én 1 tojásnál soha nem teszek többet, 30-40dkg liszt, 2dl tej, 1 löttyintés olaj, buborékos víz, amíg megfelelő állagú nem lesz. Ízesítés kevés cukor, só ízlés szerint. A tésztát nem sütöm rögtön, várok minimum 20 percet, átkeverem. Ha az első nem sikerül nem számít, ezt megkóstolom az íze miatt, adok ha kell még vizet.

Van, aki ezt 3 tojással csinálná, ami szerintem már tojásos nokedli...

2021. okt. 16. 20:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
85%

Konkrét receptet nem lehet adni, mert a tojások mérete, minösége sem egyforma, meg a liszt is igen változó lehet, ezért csak nagyjából lehet mondani mennyiségeket.

A 7-es receptje jó kiindulásnak, aztán ahogy írta, tudod mindig picit variáni az aktuális alapanyagok szerint.

2021. okt. 16. 21:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
75%

Én egyszer kimértem, és azóta azokkal az arányokkal csinálom, nekem bevált.

3db tojás

500gr liszt

Egy teáskanál só

Egy nagykanál olaj

500ml tej

500ml víz

Tehát nálam a lisztmennyiség duplája a folyadék. Kb.20-30 percet pihentetem, utána sütöm. Elég jó vékony szokott lenni.

2021. okt. 17. 16:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 A kérdező kommentje:
9 Köszönöm ki fogom próbálni
2021. okt. 17. 17:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!