Hoyg lesz szép vékony tekerheto palacsinta ?
Szénsavas ásványvízzel szoktam.
Kb mennyire legyen híg?
4-es, ott a pont, a végtelenségig nem lehet hígítani. Csak nehéz máshogy válaszolni arra a kérdésre, hogy mennyire legyen híg a tészta, ha eddig túl vastag lett a palacsinta.
De kérdező, időközben rájöttem, hogy tudod egyszerűen megcsinálni: bekevered a tésztát, kisütöd az első palacsintát. Ha túl vastag lett, akkor a tésztához még öntesz egy kevés szénsavas ásványvizet, aztán abból sütöd ki a második palacsinát. Ha az is túl vastag, akkor megint egy kis ásványvíz...
Nincs recept, érezni kell. 2 emberre én 1 tojásnál soha nem teszek többet, 30-40dkg liszt, 2dl tej, 1 löttyintés olaj, buborékos víz, amíg megfelelő állagú nem lesz. Ízesítés kevés cukor, só ízlés szerint. A tésztát nem sütöm rögtön, várok minimum 20 percet, átkeverem. Ha az első nem sikerül nem számít, ezt megkóstolom az íze miatt, adok ha kell még vizet.
Van, aki ezt 3 tojással csinálná, ami szerintem már tojásos nokedli...
Konkrét receptet nem lehet adni, mert a tojások mérete, minösége sem egyforma, meg a liszt is igen változó lehet, ezért csak nagyjából lehet mondani mennyiségeket.
A 7-es receptje jó kiindulásnak, aztán ahogy írta, tudod mindig picit variáni az aktuális alapanyagok szerint.
Én egyszer kimértem, és azóta azokkal az arányokkal csinálom, nekem bevált.
3db tojás
500gr liszt
Egy teáskanál só
Egy nagykanál olaj
500ml tej
500ml víz
Tehát nálam a lisztmennyiség duplája a folyadék. Kb.20-30 percet pihentetem, utána sütöm. Elég jó vékony szokott lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!