Egy nagy adag szaftos, szalonnás és kolbászos, lédús paradicsomtól pirosló, sok hagymával és paprikával készült lecsó mellé mit főznétek ki?
Lecsóhoz nálunk a kenyér az nem opció. Mi kenyeret melegszendvicshez használunk, vagy a munkába gyorsan egy könnyű ebédnek összedobunk egy szendvicset, ha nincs főtt kaja, vagy krémlevesekre szórjuk megpirítva, kockázva, vagy nagy ritkán nosztalgikus hangulatban zsíros deszkának esetleg szalonnával és hagymával.
Lapos tányérra gondoltam szedni, egy nagy adag valami (tarhonya vagy nokedli vagy tészta vagy rizs vagy krumpli) és rákanalazni pár merőkanálnyi szószos lecsót, hogy tocsogjon. Mindegyikkel annyira finom, nehéz választani. Ti melyikkel ennétek most?
Hogy nálatok mi az opció az a Te dolgod kérdező, de feltettél egy kérdést.
A válaszom nekem is: 1-2 szép nagy szelet kenyér. Tarhonyát, nokedlit pörkölthöz vagy paprikás krumplihoz.
Én rizzsel szeretem a lecsót, a családom tarhonyával. Anyukám meg újabban nokedlit kér mellé. Nem eszik sokat a drága lelkem, így csinálok neki mellé.
DE amúgy érdemes kipróbálni bulgurral is, meg hajdinával. A bulgur jobban felfogja a szaftot, a hajdinával meg extra finom.
Nálunk is csak friss kenyér van a lecsóhoz.
#3-as hozzászóló: Életemben egyszer ettem krumplival lecsót -gyerekkoromban a rokonoknál vidéken-, ne kérdezd, hogy készítették, csak arra emlékszem, hogy a lecsóban főtt meg a krumpli. Méghozzá olyan kis kiflikrumpli volt karikára vágva. Nem volt rossz, de inkább maradok a kenyér mellett.:)
4-es, ott a szavazás. Paprikás krumplihoz tarhonya vagy nokedli biztos jó, de sokan elvannak nélküle, de attól te még eheted úgy, ahogy a lecsót kenyérrel, de itt most az kimaradt a listából, direkt.
A tojásos lecsóhoz jó a kenyér, de azt nem tenném tarhonyára.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!