Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készithetek rakott...

Hogyan készithetek rakott karfiolt hogy ne legyen olyan szénhidrátdús? Vagy mi a szimpla recept es majd varialom?

Figyelt kérdés
2009. jan. 5. 15:13
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Rakott karfiolban csak a rizs az ami szénhidrát. Meg néhányan meg szokták szórni zsemlemorzsával, én azt nem szoktam. A rizst helyettesítsd barna rizzsel, gombával vagy szójával.
2009. jan. 5. 15:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
A receptek is érdekelnének ha megadnatok újdolgokból sosem eleg;)
2009. jan. 5. 15:34
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Én abszolút kihagynám a rizst. Sok hús, sok tejföl, sok karfiol. Tuti finom és garantáltan szénhidrát mentes.
2009. jan. 5. 15:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Előző vagyok, látom a recept is kellene.

Először is megfőzöd a karfiolt (delikátos vízben), de vigyázz nem kell nagyon, mert akkor szétesik és mállóssá válik.

A darált húst hagymán megpirítod, ízlés szerint fűszerezed, só, bors, pirospaprika.

Én a tejfölbe is szoktam kevés sót és borsot rakni, de vigyázni kell, nehogy elsózzuk

Kivajazol egy hőálló tálat, felváltva rakod bele a karfiolt és a húsit, és közben megkened tejföllel. A legtetejét is tejföllel kell megkenni. 200 fokos sütőben kb. 45-50 perc alatt szép pirosra sül. De úgyis látod rajta, hogy kell-e még sütni, vagy ki tudod venni hamarabb.

Remélem tetszik. Jó étvágyat hozzá és jó főzést!

2009. jan. 5. 15:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:

Koszi!

Nem néz ki bonyolultnak:)

B.Ú.É.K.!!!

2009. jan. 5. 16:03
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Én meg se rizs, se hús! A karfiolt megtisztítom rózsáira szedem és citromleves, sós vízben megfőzöm. Ezután kivajazott jénai tálba fektetem a rózsákat. Miközben fő a karfiol tejfölbe keverek sót, borsot, egy tojás sárgáját, szerecsendiót és sovány sonka szalámit amit előtte kockára vágtam. Ezzel a tejfölös öntettel nyakon öntöm a karfiolokat és a tetejét megszórom gazdagon füstölt vagy sima sajttal. A sütőben aranysárgára sütöm. Kicsi levet ereszt de attól finom szaftos lesz. Vagy ha akarod szórhatsz a jénai aljára zsemlemorzsát, de én nem szoktam.
2009. jan. 5. 17:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
Az a recept nekem is nagyon szimpatikus, köszi :):P
2009. nov. 4. 19:22
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!