Fozoversenyre ti mit főznetek?
Aminek alapját meg lehet csinálni bográcsban. De ne az alap pöri,paprikas krumpli.
Nem feltételnul kell magyar konyha. :)
9-es: a bogrács a világ legtöbb részén ismert, elterjedt volt, nem igaz, hogy magyar találmány. Nyugat-Európában is ismert, csak idöközben eléggé kikopott a használata,nem praktikus.
Ami meg a chilis babot illeti, az eredetileg nem levesszerü étel volt, hanem a cowboyok készíteték (akiknek volt egy lova meg egy kevés csomagja, mert egy lóra nem lehet sokat rápakolni és emellett még gyorsan haladni (esetleg menekülöni) vele. A chilis bab eredetileg úgy müködött, hogy egyszerüen el lehessesn készíteni egy laktató ételt, nem sok vacakolással. Hús úgy lett, hogy vadásztak, babot meg hagymát vittek magukkal - kis helyen elfér -, illetve némi füszert. Amíg a húst elökészítették (eredetileg kockzták, nem darált volt!), addig a babot leáztatták a serpenyöben, ugyabban pirították meg a húst, hagymát, fözték meg a babbal együtt. Ehhez böven elég volt egy nagyobb serpenyö, ami sokkal, de sokkal kisebb helyen elfért, mint egy bogrács, ami teljesen fölösleges lett volna pár személynek - nem lakodalmat tartottak.
#9, akkor te még nem hallottál a dutch ovenről, Észak-Amerikában óriási kultusza van a szabadban főzésnek ebben az edényben, nézz csak utána.
Kérdező!
Rendszeresen járok főzőversenyekre, sok esetben a különleges alapanyag nyer, pl. ha húsos az étel, akkor keress valamilyen jó minőségű húst, pl. nyúl, bivaly, racka, kappan, fürj, stb.
És ahhoz keress receptet, pl. sok bivalyt főznek Olaszországban, bárány az arab népek kedvence.
Én ha most mennék főzőversenyre, akkor egy marokkói tajine-t csinálnék jó kis bárányból, rengeteg zöldséggel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!