Grill tarját, hogyan sózzam hogy ne száradjon ki?
Figyelt kérdés
Grillezek egy ideje, és mindig saját fűszerezést használok. De a tárja sózását nehéz eltalálni.
Ha a páchoz teszem a sót, azt vettem észre, hogy. A sütéskor nagyon száraz, kemény lesz. (Ezt tudom, hogy azért mert a só elvonja a vizet a rostokbol)
Ha csak a sütés előtt sózom, a hús felszínét, akkor nincs ideje átjárni a húst és íztelen lesz, legalábbis nekem olyan jellegtelen só nélkül még a fűszerezesnek sincs olyan íze.
Probáltam már huspuhito pác sót. Azzal az a bajom, hogy annyira 'szetszedi' megbontja a rostokat, hogy a hús még meg se süt, de már szétesik.
Van valakinek valami tuti jó ötlete, hogy mit rontok el, praktika hogyan sózzam, hogy egy finom belül szaftos, kívül pirult tarját kapjak
2024. ápr. 22. 07:54
1/6 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Én mindenképp a páchoz tenném a sót. Lehet hagyhatnád egy kicsivel vastagabbra a húst.
2/6 A kérdező kommentje:
Páchoz a huspuhito sót?
2024. ápr. 22. 08:09
3/6 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Nem, a sima sót. Miket teszel még a páchoz?
4/6 A kérdező kommentje:
2-3 ek étolaj, fél fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 kk örolt piros paprika, 1 kk mustár, leheletnyi orolt kömény
2024. ápr. 22. 08:42
5/6 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Beszoktam irdalni a húst és grill előtt kérget sütök rá.
6/6 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Max egy éjszakát pacolom és pácolás előtt sózom.Nem szokott szeláraz lenni de mondjuk ha nagyon zsíros azt a végét darálni szoktam már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!