Mennyi ideig süssem kis olajban, lefedett serpenyőben a sertés karajt, hogy ne száradjon ki, viszont jól átsüljön?
Olajban szoktam sütni talán két perc az egyik oldal, kettő a másik..ez pont elég...só, fokhagyma, esetleg főtt krumpli, vagy foszlós kenyér, oszt kezdődhet a nap.
Ha a hús nem sült át, annál jobb.
Az átsütött karaj olyan mint a cipőtalp.
A karaj kevés olajban sütve mindenképpen kiszárad. Ha már sütni akarod, akkor bő zsiradékban, vagy cigánypecsenyeként. Vagy forgasd meg pirospaprikás lisztben, de azt is bő zsiradékban süsd, ne csak egy picit a serpenyő aljában lévőben.
Én úgy szoktam, ha már natúr karajt akarok enni, hogy egyben beleteszem a húst az edénybe, (előtte fűszerezem, só, bors, fokhagyma, stb.), ráöntök vizet és kb. ugyanannyi zsiradékot. Fedő alatt puhára párolom, mielőtt kész, leveszem a fedőt és pirosra pirítom. A lényeg, hogy a karaj kevés zsiradékon víz nélkül száraz lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!