Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért lesz különböző állagú a...

Miért lesz különböző állagú a palacsintám két oldala?

Figyelt kérdés

Vékonyan kikenem olajjal a serpenyőt, beleöntöm a tésztát.

Amint mozdítható lesz megfordítom, de ekkorra felső fele már kellemetlen, kemény felületű lesz. Megfordítás után ez a felület megmarad, és szinte azonnal megégnek a kiemelkedő, serpenyővel érintkező pontok.

Ugyanakkor az elsőként sütött oldal kellemes, puha tapintású, és szép egyenletes színű lesz...

Mit csinálok rosszul?


[link]



#palacsinta #csintalan #csalafinta #csalapinta #palcsi
márc. 22. 06:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
80%
Vedd valamivel kisebbre a lángot. A második oldalt ne süsd olyan sokáig, mint az elsőt. Gyakran nézz alá a másodiknak. Mikor már márványosan megsült, csúsztasd ki.
márc. 22. 06:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
69%

Szerintem túl magas lángon sütöd.

A második oldalnak nem kell sok, mert épp hogy csak a felületét kell sütni, gyakorlatilag már átsült az első oldalnál.

márc. 22. 08:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
75%
Mert addigra az egyik fele beitta az olajat így a másik fele szinte szárazon sül.Tegyél picit több olajat a tésztába.
márc. 22. 09:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
69%

Tul keson forgatod.

A kemenyseg ellen meg hasznal ha egymasra forditott tanyerba teszed a palacsintákat. A goz visszapuhitaj

márc. 22. 11:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
82%
Szeretem, ha ilyen a palacsinta. Különben is, miért kellett kiírni ezt a kérdést most süthetek palacsintát:)
márc. 22. 11:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
69%
Alapvetően mindig különböző. Kicsit mintha sok olaj lenne a serpenyőben, illetve szerintem is csökkenteni kellene a hőfokot. Esetleg meg lehet próbálni egy másik palacsintasütőt.
márc. 22. 11:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
79%
A másik oldala sose lesz olyan mint ami elsőre sül. Az folyékony állagában kezd sülni azért olyan a színe a másik oldalát mire megfordítjuk, már szilárdabb és másként viselkedik sülés közben.
márc. 22. 11:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm, megpróbálom alacsonyabb hőfokon, hátha kisül belőle valami.

(De rossz szóvicc volt...)

márc. 22. 13:12
 9/11 A kérdező kommentje:
#4, korábban nem tudom, amint elválik a serpenyőtől, forgatom. De hátha alacsonyabb hőmérséklet mellett jobb lesz, mindjárt kiderül. A zárt tér pedig kimondottan jól hangzik, rápróbálok arra is.
márc. 22. 13:15
 10/11 anonim ***** válasza:

Igen, én is tányérra teszem, es van egy műanyag ételfedőm (tortafedő, vagymiaz), az végig rajta van.

A széle is visszapuhul, ha esetleg jobban megsült.

márc. 22. 13:21
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!