Miért lesz különböző állagú a palacsintám két oldala?
Vékonyan kikenem olajjal a serpenyőt, beleöntöm a tésztát.
Amint mozdítható lesz megfordítom, de ekkorra felső fele már kellemetlen, kemény felületű lesz. Megfordítás után ez a felület megmarad, és szinte azonnal megégnek a kiemelkedő, serpenyővel érintkező pontok.
Ugyanakkor az elsőként sütött oldal kellemes, puha tapintású, és szép egyenletes színű lesz...
Mit csinálok rosszul?
Szerintem túl magas lángon sütöd.
A második oldalnak nem kell sok, mert épp hogy csak a felületét kell sütni, gyakorlatilag már átsült az első oldalnál.
Tul keson forgatod.
A kemenyseg ellen meg hasznal ha egymasra forditott tanyerba teszed a palacsintákat. A goz visszapuhitaj
Köszönöm, megpróbálom alacsonyabb hőfokon, hátha kisül belőle valami.
(De rossz szóvicc volt...)
Igen, én is tányérra teszem, es van egy műanyag ételfedőm (tortafedő, vagymiaz), az végig rajta van.
A széle is visszapuhul, ha esetleg jobban megsült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!